ipak nije kriv? / Ivan Leko pušten iz zatvora! 'Laknulo mu je, jako emotivno proživljava cijelu situaciju'

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Okolnosti zbog kojih je Leko uhićen u sklopu istrage velike korupcije u belgijskom nogometu još uvijek nisu poznate

11.10.2018.
18:16
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i aktualni trener belgijskog prvaka Cluba BruggeaIvan Leko pušten je iz zatvora. 

Informacija se proširila belgijskim medijima nešto iza 16 sati poslijepodne, a Lekin odvjetnik Walter Vansteenbrugge izjavio je kako je njegovom klijentu laknulo nakon ovakve odluke suda, ali da i dalje vrlo emotivno doživljava cijelu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okolnosti zbog kojih je Leko uhićen u sklopu istrage velike korupcije u belgijskom nogometu još uvijek nisu poznate, točnije, nepoznato je to je li Leko bio uhićen kao osumnjičenik ili kao svjedok u slučaju. 

Dio belgijskih medija implicira da je Leko navodno uzimao provizije od transfera u kojima je sudjelovao i glavni osumnjičenik Dejan Veljković, no o tom dijelu u ovom trenutku još uvijek nema informacija. U tom slučaju, Club Brugge bio bi prisiljen dati otkaz svom uspješnom treneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 15.30 s dijelom informacija je izašao i Wenke Roggen, glasnogovornik policije.

"Dejan Veljković i četiri člana uprave Mechelena osumnjičena su da su pokušali utjecati na ishode najmanje dviju utakmica. Njihov osnovni plan bio je spašavanje Mechelena da zadrži prvoligaški status. Državno odvjetništvo tvrdi da postoje naznake neovlaštenih kontakata između Veljkovića i suca Sebastiena Delferierea gdje je srpski agent nudio sucu određene pogodnosti u zamjenu za 'pošteno suđenje', poručio je Roggen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo