Nova prilika / Ivan Klasnić nakon transplantacije: 'Imam četiri bubrega, osjećam se kao Superman'

Image
Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL

'Za sada je, hvala dragom Bogu, sve u najboljem redu. Još me malo zateže rana, ali novi bubreg dobro funkcionira', rekao je Klasnić

6.11.2017.
8:43
NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

"Puno sam razmišljao, čovjek kojega više nema spasio mi je život. To su velike stvari. Jedan čovjek toga dana nije imao sreće, a ja sam, eto, dobio novu priliku. Moram ju iskoristiti", rekao je Ivan Klasnić za Novi list

Tog 17. listopada, u poslijepodnevnim satima, stgao je poziv iz bolnice "Merkur" s dobrim vijestima i pozivom da bi u što kraćem roku trebao biti u Zagrebu. Iste mu je večeri uspješno transplantiran bubreg. Osamnaest dana kasnije, stigao je u Opatiju na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sada je, hvala dragom Bogu, sve u najboljem redu. Još me malo zateže rana, ali novi bubreg dobro funkcionira. Često odlazim na kontrolne preglede, razgovaram s liječnicima koji su veliki optimisti. Vrijednosti su u normali, svi parametri su za sada u redu.", rekao je. 

Zbog jednog ugaslog života, Ivanov je ponovno započeo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ne znam čiji sam bubreg dobio, znam samo da je taj netko stradao... Puno sam o tome razmišljao, čovjek kojega više nema spasio mi je život. To su velike stvari. Jedan čovjek toga dana nije imao sreće, a ja sam, eto, dobio novu priliku. Moram ju iskoristiti.", kaže. 

Ivan je tijekom svoje desetogodišnje borbe vrlo dobro naučio baratati medicinskim rječnikom. Ovo mu je već treća transplantacija, a prva nije bila uspješna jer je tijelo odbacilo bubreg koju mu je donirala majka Šima. Druga je protekla u redu, nakon koje je Ivan normalno živio i igrao nogomet, no devet godina kasnije, i ovaj je bubreg otkazao. Transplantacija je ponovo postala nužnost, no ovog puta, donor nije mogao biti nitko iz obitelji jer su stvorena antitijela zbog kojih su liječnici izračunali da Ivan ima samo 30 posto izgleda da tijelo prihvati novi bubreg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nisam nikome rekao. Čak ni roditeljima. Tati mi je toga dana bio rođendan, nazvao sam ga i čestitao mu, prekinuo poziv i krenuo prema Zagrebu. Nisam želio opterećivati njega i mamu, ionako su dosta zbog mene propatili... Javio im je brat Josip kada je sve već završilo. Mislio sam samo pozitivno, oduvijek sam takav.", objašnjava Ivan. 

Ivan je sinoć konačno naručio litru vode što je donedavno bilo nemoguće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakav je sada osjećaj? A kakav bi bio? Fenomenalan! Imam četiri bubrega! Osjećam se kao Superman, ha, ha, ha... Ona moja dva su prestala raditi, ali još uvijek su na istom mjestu. Transplantirani bubrezi su s prednje strane. Nosim štitnik da ih ne bih ozlijedio.", kaže Ivan. 

Dobio je poziv da u četvrtak bude gost u Maksimiru kada Hrvatsku čeka prva utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP iduće godine u Rusiji. Nažalost, poziv će morati odbiti jer je, kako kaže, još prerizično i da se mora čuvati okruženja u kojima bi mogao pokupiti neki virus. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je da igramo prvu utakmicu kod kuće, vjerujem da ova momčad može to iskoristiti i već u Zagrebu osigurati preduvjete za plasman u Rusiju. Moramo dobiti 2:0, i dobit ćemo!", uvjereno je rekao Ivan za Novi list

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo