'Hrvatska liga je gledanija i od Lige prvaka'

Dugogodišnji TV komentator Ivanom Blažičko danas je direktor Sportske dimenzije, koja je prije četiri godine otkupila prava za TV prijenose utakmica domaćeg prvenstva.

5.8.2014.
13:41
VOYO logo

"Zašto se u nas, pogotovo kad je posrijedi nogomet, na sve gleda svisoka, posve omalovažavajuće, “antiprotivno”. Destruktivno. Tobože nikad ništa ne valja, svi drugi su bolji. A da, primjerice, susret prvoga kola Zagreb - Rijeka 1:3 stavimo u ambijent Fulhamova stadiona sa 10.000 gledatelja i da ne znamo o kome se radi, rekli bismo “kakva priredba!", ljutito je prigovorio Blažičko i otkrio jedan vrlo zanimljiv podatak:

"Brojke kazuju da su utakmice našeg prvenstva nedvojbeno najgledaniji sportski program. Po svim parametrima. Omiljenija i od Lige prvaka, osim ako na ekranu nisu Barcelona i Real Madrid odnosno Bayern i Manchester United! No, to nikoga ne zanima, bitno je nabacivati se blatom usprkos konkretnim demantijima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Blažičko ističe u intervjuu za Sportske novosti, svih 180 utakmica našeg prvenstva bit će u izravnom prijenosu.

"To je jedna od većih stvari koja se hrvatskom nogometu dogodila u posljednjih deset godina. Pred kamerama će biti svih 36 nastupa svakog kluba; pitajte Laljka koliko to nedostaje njegovu Interu... Neupitan je utjecaj na regularnost natjecanja. Svi sve vide, tako i nedosuđeni kazneni udarac nekidan za Hajduk protiv Istre. Sucima je jasno da nema šale."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo