OBJAVLJEN ŠOKANTAN PODATAK: / Ovo je najveći razlog debakla nogometne velesile

Image

Talijanska nogometna reprezentacija nije uspjela izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedećeg ljeta.

16.11.2017.
11:16
VOYO logo

Nakon što su grupnu fazu kvalifikacija završili na drugom mjestu iza Španjolske u dodatnim kvalifikacijama izbacila ih je Švedska s ukupnim rezultatom 1:0 iz dvije utakmice.

Četverostruki svjetski prvaci tako neće vidjeti SP nakon 58 godina. Na San Siru je švedska obrana izdržala sve napade Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni do sada u povijesti svjetskih prvenstava propustili samo prvo 1930. kada nisu ni otišli u Urugvaj te ono 1958. u Švedskoj, kada se nisu kvalificirali.

Izbornik Gain Piero Ventura dobio je otkaz dva dana nakon šoka na San Siru pa je krenula potraga za novim izbornikom. Talijanski mediji pišu da je želja predsjednika tamošnjeg Saveza Carla Tavecchija slavni Carlo Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta dello Sport objavila je u četvrtak da su se šanse za ovakav rasplet znatno povećale te da je došlo do kontakta pa je sada potrebno neko vrijeme kako bi se vidjelo hoće li doći do dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, agencija za nogometnu statistiku Opta, objavila je podatak koji najbolje ilustrira zašto su Talijani opstali bez plasmana u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ova velesila uspjela je u posljednjih šest kvalifikacijskih utakmica zabiti samo tri gola.

Točnije, od visoke pobjede nad Lihtenštajnom 5:0 izgubili su od Španjolske 3:0, slavili su nad Izraelom 1:0, remizirali s Makedonijom 1:1 i slavili protiv Albanije 1:0. Nakon toga uslijedili su dvoboji sa Švedskom, kojoj nisu dali niti jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, jasno je na čemu će Venturin nasljednik morati poraditi. Neefikasnost u napadu očito je bolna točka talijanske nogometne vrste.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo