PRESUDILA MAJSTORIJA / Gorica slavila Puli i probila se na drugo mjesto: Istra se ispromašivala i to na kraju skupo platila

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Istra nije uspjela iskoristiti niti jednu od brojnih prilika

23.9.2023.
18:59
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Gorice svladali su kao gosti u Puli Istru 1961 sa 1-0 (1-0) u susretu 9. kola HNL-a te se s ta tri boda poravnali na vrhu ljestvice s Hajdukom.

Strijelac jedinog gola bio je Valentino Majstorović u 36. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Bio je to dvoboj dva podjednaka suparnika kojega je odlučio trenutak inspiracije gostujućeg veznjaka. Štiglec je uputio centaršut s lijeve strane, a Majstorović "lastavicom" sa šest metara efektno glavom sproveo loptu u mrežu.

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Ranije sredinom prvog poluvremena domaćini su imali jak argument za dobijanje kaznenog udarca u svoju korist nakon što je Maloča nehotično zahvatio Valinčića po nozi. Suci u VAR sobi pozvali su glavnog suca Frana Jovića da na monitoru pogleda situaciju, ali Jović je ostao pri svojoj prvotnoj procjeni kako nije bilo prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku utakmice Gorica je umrtvila igru i sve do 80. minute bez problema čuvala vodstvo. Ipak, domaći su u samoj završnici nekoliko puta zaprijetili, no s dvije lijepe obrane istaknuo se Banić, dok je u 83. minuti i greda spasila goste.

Druga Gorica sada ima 15 bodova iz osam odigranih susreta, isti broj bodova, ali i utakmicu manje odigranu ima vodeći Hajduk. Slijede Rijeka i Dinamo sa po 13 bodova, dok je Istra 1961 ostala osma sa sedam bodova, jedan manje ima deveti Slaven Belupo, dok je na dnu Rudeš s jednim bodom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje trenutke BKFC 50 iz Denvera pogledajte na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo