ISTINSKI VELIKAN NAHVALIO MODRIĆA NA SVA ZVONA: / Nema potrebe da se oko Luke lome koplja, on je najbolji!

Image
Foto: AFP

Modrić konstantno dokazuje da je inteligentan igrač

11.2.2019.
12:23
AFP
VOYO logo

To što je Luki Modriću pripala nagrada za najboljeg nogometaša svijeta neki su dočekali pljeskom, drugi podizanjem obrve i pitanjima kako je to moguće u konkurenciji pojedinaca kao što su, primjerice, Lionel Messi i(li) Cristiano Ronaldo.

Motor Real Madrida, najbolje europske momčadi, i hrvatske nogometne reprezentacije, osvajača srebra sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, igrač je koji tu nagradu u potpunosti zaslužuje. Smatra tako legendarni nizozemski veznjak Clarence Seedorf, i dalje jedini nogometaš koji je sa trima različitim momčadima osvojio Ligu prvaka- Do kraja je otišao sa Ajaxom (1995.), Real Madridom (1998.) i dvaput Milanom (2003., 2007.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaslužena nagrada

Istaknuo je tako u razgovoru za Marcu. Točnije nakon konstatacije da on sam kao jedan od najboljih veznjaka svih vremena nije dobio Ballon d'Or odgovorio je na upit je Modrićeva nagrada odraz važnosti pozicije na kojoj je on trenutačno najbolji.

"Nisam imao tu sreću niti čast dobiti ovakvo individualno priznanje, ali Modrić je dokazao da je iznimno važan igrač u momčadima i na domaćoj i međunarodnoj razini. Konstantno dokazuje da je inteligentan igrač. Ipak, nema smisla uspoređivati razdoblja. Tada se igrao drugačiji nogomet i igrali su ga drugačiji igrači. Zbog načina kako se nogomet igra danas njegova je nagrada zaslužena. Čestitam Modriću, nadam se da će ostvariti i druge velike stvari u svojoj karijeri", kazao je Seedorf, danas izbornik kamerunske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo