ISPUNJENA MISIJA!? / Samo nekoliko dana nakon sramotne odluke FIFA dobila tešku 'šamarčinu'

Image
Foto: Screenshot

Početkom tjedna Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je da je raspustila svoju Radnu skupinu za rasizam jer je "ispunila svoju misiju".

29.9.2016.
16:43
Screenshot
VOYO logo

Odluku FIFA-e osudili su brojni nogometaši i nogometni djelatnici jer rasizam sasvim sigurno nije istjeran iz najpopularnijeg sporta na svijetu. Ni blizu. Novi dokaz je stigao samo nekoliko dana nakon kontroverzne FIFA-ine odluke.

Drastična kazna za Ruse?

U srijedu navečer su Rostov i PSV u Rusiji odigrali 2-2 u drugom kolu Lige prvaka. Samo osam minuta nakon početka utakmice domaći su huligani na travnjak bacili bananu čiji je cilj bio poniziti tamnopute nogometaše nizozemskog kluba. Banana je ostala na terenu punih 15 minuta prije nego što je napokon uklonjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski i nizozemski mediji ne dvoje da će Rostov biti drastično kažnjen zbog navijačkog rasizma, a moguće je da će jednu ili više utakmica morati igrati pred praznim tribinama. Zanimljivo je i da će Rostov na Donu biti jedan od gradova domaćina Svjetskog prvenstva koje će se 2018. održati u Rusiji. Kako će reagirati FIFA ako se i tada ponovi ovakav slučaj? Možda će se jednostavno praviti slijepa jer je njezina Radna skupina za rasizam "ispunila misiju"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo