ISCRPNA STUDIJA POTVRDILA: / Messi nije najvredniji nogometaš svijeta, a šokirat će vas tko je najbolje plasirani Hrvat

Image
Foto: AFP, PAU BARRENA
16.1.2017.
17:21
AFP, PAU BARRENA
VOYO logo

Njega je na prvom mjestu zamijenio klupski suigrač Neymar koji prema CIES-u vrijedi 246,8 milijuna eura. Brazilac je u odnosu na prošlu godinu zamijenio pozicije s Messijem koji je sada drugi s procijenjenom vrijednošću od 170,5 milijuna eura.

Image
NIJE ŠALA: /

RNK Split je uvjerljivi europski rekorder, Dinamo na drugom mjestu!

Image
NIJE ŠALA: /

RNK Split je uvjerljivi europski rekorder, Dinamo na drugom mjestu!

Pogba na trećem mjestu

Glavni razlog Messijevom padu leži u činjenici da će za pet mjeseci napuniti 30 godina, pa je procjena da je pet godina mlađi Neymar dugoročno isplativija i vrednija investicija. CIES je, naime razvio poseban algoritam za ocjenu vrijednosti svakog nogometaša. U obzir se tako uzimaju brojne varijable, od minutaže i golova do dobi, pozicije, trajanja aktualnog ugovora, kvalitete lige u kojoj pojedinac igra, te rezultate njegova kluba i reprezentacije. Messiju tako na ruku nije išao ni podatak da mu aktualni ugovor vrijedi samo do ljeta sljedeće godine, što također potencijalno umanjuje vrijednost transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu ove ljestvice se nalazi veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba (23), a slijede ga napadači Atletico Madrida Antoine Griezmann (25), Barcelone Luis Suarez (29) i Tottenhama Harry Kane (23). Tek na sedmom mjestu je aktualni osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo (31), a upravo su godine razlog što je najbolje plasirani Hrvat na ovoj ljestvici Mateo Kovačić (22). On je na diobi 58. mjesta s Davidom de Geom, a procijenjena vrijednost mu je 48,8 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među sto igrača s najvećom vrijednosti od Hrvata je još samo Ivan Rakitić (28) na 67. mjestu (45 milijuna eura), a za Luku Modrića (31) nije bilo mjesta, očito također zbog godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo