IŠČEKIVANJU JE KRAJ: / Cristiano Ronaldo je najbolji svjetski nogometaš u 2016. godini!

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Dobitnik prestižne Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša u 2016. godini, očekivano je portugalski reprezentativac i član Real Madrida Cristiano Ronaldo.

12.12.2016.
20:05
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Organizator izbora za Zlatnu loptu, magazin France Football, u popodnevnim je satima ponedjeljka počeo objavljivati poredak. Vrlo brzo smo tako saznali da je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić na 17. mjestu, a u 20 sati je stigla i potvrda da je njegov klupski suigrač iz Reala pobjednik ovogodišnjeg izbora. Ronaldu je ovo četvrta Zlatna lopta u karijeri, ali još uvijek zaostaje za svojim vječnim rivalom Lionelom Messijem koji ima jednu više.

Image
LUKA JE ZASLUŽIO VIŠE! /

Objavljeno koje je mjesto zauzeo Modrić u poretku za Zlatnu loptu

Image
LUKA JE ZASLUŽIO VIŠE! /

Objavljeno koje je mjesto zauzeo Modrić u poretku za Zlatnu loptu

Najbolja sezona u karijeri

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Ronalda je, kako je i sam naglasio u više navrata, najbolja sezona u karijeri. Možda ne ako se gleda individualna statistika, ali u momčadskom smislu svakako. S Realom je u svibnju osvojio Ligu prvaka, a u srpnju se popeo na europski tron i s reprezentacijom Portugala i već je tada postalo jasno da je glavni kandidat za Zlatnu loptu.

U 55 ovogodišnjih utakmica Ronaldo je postigao 51 gol i 17 puta asistirao te osvojio dva najvažnija trofeja. Ovaj tjedan kreće u lov i na treći - zbog nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu nije primio nagradu u ponedjeljak, već će to odraditi naknadno iako je za potrebe snimanja već pozirao s trofejom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je još jedno ostvarenje sna. Nikad nisam mogao zamisliti da ću ovojiti ovu nagradu četiri puta. Sretan sam i ispunjen", rekao je Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto u ovogodišnjem je poretku pripalo Barceloninom genijalcu Messiju, a treći je francuski napadač i član Atletico Madrida Antoine Griezmann. Četvrto i peto mjesto zauzela su još dvojica igrača Barcelone - Luis Suarez i Neymar.

Magazin France Football je nagradu za najboljeg nogometaša godine u Europi ustanovio 1956., a od 2010. do 2015. je izbor organiziran zajedno s FIFA-om. Od ove godine France Football ponovno samostalno bira dobitnika Zlatne lopte, dok FIFA ima svoju nagradu The Best.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


POREDAK ZA ZLATNU LOPTU 2016. GODINE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid / Portugal)
  2. Lionel Messi (Barcelona / Argentina)
  3. Antoine Griezmann (Atletico / Francuska)
  4. Luis Suarez (Barcelona / Urugvaj)
  5. Neymar (Barcelona / Brazil)
  6. Gareth Bale (Real Madrid / Wales)
  7. Riyad Mahrez (Leicester / Alžir)
  8. Jamie Vardy (Leicester / Engleska)
  9. Gianluigi Buffon (Juventus / Italija) i Pepe (Real Madrid / Portugal)
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo