MOMČAD KOLA / Invazija Riječana u Velikoj Gorici: Bivši kapetan Hajduka nije imao milosti prema Farmaceutima

Image
Foto: Vigo Mavrović/HNK Rijeka

Završeno je još jedno prvenstveno kolo, a ovo je kratak osvrt na sve viđeno i pogled na momčad kola

10.10.2022.
11:58
Vigo Mavrović/HNK Rijeka
VOYO logo

Na hrvatskim travnjacima se ovaj vikend igralo 12. kolo HNL-a koje su u petak otvorili Lokomotiva i Šibenik na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Utakmica je bila poprilično skromna, a prvi pogodak smo vidjeli u 68. minuti kada je Indrit Tuci pucao u prvi kut - Lovre Rogić je bio nemoćan te je Albanac doveo domaćine u vodstvo. Ipak momčad Marija Cvitanovića je došla do boda u 91. minuti kada je Patrick Salomon sjajno potegnuo s nekih 20-tak metara iz 'očaja' i postavio konačan rezultat na 1-1.

Image
KAKVA VEČER! /

Alen Halilović zabio pogodak u HNL-u nakon više od tri tisuće dana, a Rijeka slavila nakon gotovo tri mjeseca

Image
KAKVA VEČER! /

Alen Halilović zabio pogodak u HNL-u nakon više od tri tisuće dana, a Rijeka slavila nakon gotovo tri mjeseca

Tome je naravno pomogao drugi žuti karton Mate Maleša nakon jednog prekršaja u 75. minuti utakmice. Potom je na rasporedu bio dvoboj Istre 1961 i Dinama koji je već prije odgođen na zahtjev Modrih koji su htjeli imati više vremena za odmor i pripremu ključnog okršaja protiv Salzburga u Ligi prvaka. Kako spomenuta dva protivnika nisu odigrali svoj susret utakmica Hajduka i Varaždina je bila jedina tog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došli su se nadigravati

Gledali smo odličan susret u kojem je gostujuća momčad konstantno pritiskala zadnju liniju Bijelih i bila s barem pet, šest igrača na polovici momčadi Mislava Karoglana. Poljud je bio u transu nakon jedne prave poslastice koju im je priredio Emir Sahiti koji je postigao pogodak u 33. minuti svladavši Zeleniku škaricama za 1-0.

Odgovorio je Fran Brodić u 73. minuti susreta koji je vratio susret u egal. No, afrička životinja Chidozie Awaziem je ponovno pušten s lanca što koristi i postaje junak poljudskog sastava pogotkom doslovno u posljednjoj sekundi susreta za 2-1 i odlučuje drugo kolo u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rutinska pobjeda

Pretposljednji susret ovog kola odigrali su Slaven Belupo i Osijek, prilično jednosmjerna utakmica u koristi Osječana. Mijo Caktaš je postigao hattrick, a Laszlo Kleinheisler začinio sjajnu predstavu svoje momčadi koja drugu utakmicu u nizu postiže četiri pogotka na dvoboju.

Kasnijim nedjeljnim terminom kolo je zaključenom susretom Gorice i Rijeke. Prvi pogodak na dvoboju djelo je hitrog Ganca Princa Ampema koji je u 56. minuti nakon jedne kontre lijevom nogom matirao Ivana Banića i donio pogodak koji je prelomio sve. Rezultat je povisio Alen Halilović iz kaznenog udarca u 68. minuti nakon što je upravo strijelac prvog pogotka Ampem srušen u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječka desetka je hrabro namjestila loptu na bijelu točku, uzela zalet i smireno naciljala desni donji kut i pogodila od vratnice za 2-0 što je bio konačan rezultat na semaforu za tek drugi trijumf Fiumana ove sezone.

Igrač kola

Po SofaScore momčadi kola najbolji igrač je Osijekov Mijo Caktaš koji je zabio tri pogotka u pobijedi Bijelo-plavih 4-0 protiv Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

SofaScore igrač 12. kola

Momčad kola

Najbolja jedanaestorka ovog kola građena je na Rijeci koja je odigrala nakon dugo vremena vrlo dobru utakmicu i došla do pobjede. Nema igrača Dinama i Istre budući da nisu nastupali ovo kolo, no uz čak šest igrača Rijeke među kojima su Labrović, Grgić, Pavlović, Vukčević, Selahi i Prince. Tri igrača Hajduka su također u momčadi, a riječ je o Awaziemu, Sahitiju i Livaji. Uz najboljeg pojedinca kola Caktaša tu se još našao i Lokomotivin veznjak Marić.

Image
Foto: SofaScore

SofaScore momčad 12. kola

U narednom kolu nas očekuju sljedeći susreti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Šibenik - NK Slaven Belupo
NK Osijek - NK Istra 1961
HNK Gorica - HNK Hajduk
GNK Dinamo - NK Varaždin
HNK Rijeka - NK Lokomotiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo