INTER - CHIEVO 2:0, PERIŠIĆ ZABIO U VAŽNOJ POBJEDI U BORBI ZA LIGU PRVAKA: / Nerazzurri na trećem mjestu ulaze u zadnja dva kola

Image
Foto: Profimedia, LaPresse

Bitna tri boda u završnici prvenstva

13.5.2019.
22:54
Profimedia, LaPresse
VOYO logo

Nogometaši Intera na svojem su terenu pobijedili posljednjeplasiranu momčad lige Chievo s 2:0 u 36. kolu Serije A, vratili se na treće mjesto na tablici te uoči dva posljednja kola osvojili dva važna boda u borbi za pozicije koje vode u Ligu prvaka. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić odigrao je cijelu utakmicu, postigao pogodak za 2:0 u 86. minuti, a 15 minuta ranije zaradio je i žuti karton. Punu minutažu imao je i Adrian Šemper na golu Chieva i bio jedan od najboljih u gostujućem sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je bolje ušao u utakmicu i odmah počeo prijetiti, dobru priliku imao je Perišić u 28. minuti, no tim pokušajem nije svladao sunarodnjaka na golu Chieva, bivšeg dinamovca Šempera.

Domaćini su nastavili napadati, a obrana gostiju izdržala je još samo desetak minuta. Nerazzurri su poveli u 39. minuti golom Mattea Politana koji je pucao s ruba šesnaesterca, a lopta se odbila od stative u gol. Šemper je bio nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvrijeme, a prvu šansu u nastavku imali su gosti u 53., ali Emanuel Vignato nije bio precizan. Inter je uzvratio u 53., u velikoj prilici bio je Perišić, ali Šemper je izvrsnom reakcijom obranio njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je novu priliku imao u 64. minuti, ali milimetri su ga tada dijelili do zgoditka jer je njegov udarac odsjeo na vratnici.

U 76. minuti situacija za Chievo postala je još gora jer je drugi žuti karton zaradio Nicola Rigoni, a pobjedu za Inter potvrdio je Perišić u 86. minuti. Hrvatskom reprezentativcu to je bio osmi gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvenstva Inter očekuju još utakmice protiv Napolija i Empolija.

Bologna pregazila Parmu

U drugoj utakmici 36. kola Serije A Bologna je na svojem terenu pobijedila Parmu 4:1, došla do 40 osvojenih bodova i napredovala s 14. na 13. mjesta na tablici te se dodatno odvojila od zone ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno su u zoni ispadanja 18. Empoli s 35 bodova, 19. Frosinone s 24 i posljednjeplasirano Chievo s 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo