Ludilo u Maksimiru! Dinamo konačno zabio u Ligi prvaka!

Kijevljani su po teškim uvjetima, poveli na samom kraju 1. poluvremena, a Krstanović u zadnjim sekundama zabio prvi gol Modrih ove sezone u Ligi prvaka.

4.12.2012.
14:05
VOYO logo

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 3663. Sudac: Stanislav Todorov (Bugarska).

DINAMO ZAGREB: Kelava - Ibanez, Šimunić, Vida, Vrsaljko - Kovačić, Ademi - Čop (od 60. Krstanović), Sammir, Brozović (od 71. Brozović) - Beqiraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO KIJEV: Koval - Taiwo, Mikhalik, Vukojević, Betao - Veloso, Garmash - Jarmolenko, Haruna, Dudu - Ideye (od 76. Ruben)

Strijelci: 0:1 - Jarmolenko (45+1), 1:1 - Krstanović (90+4) Dinamo je u posljednjim trenucima utakmice protiv Dinama iz Kijeva izbjegao poraz i blamažu da dvije sezone natjecanja u grupama Lige prvaka okonča s maksimalnih 12 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su izbjegli još jedan negativan rekord - onaj s najmanje navijača. Prema službenom podatku UEFA-e u Maksimiru je bilo 3663 navijača pa tako rekord najmanje posjećenosti na utakmici grupne faze Lige prvaka i dalje drži utakmica između Košica i Feyenoorda iz 1997. godine koju je s tribina pratilo samo 2662 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Krstanović, koji je u 60. minuti utakmice ušao u igru umjesto Čopa, sam je u samoj završnici izborio penal koji je realizirao i tako spriječio dvostruku nulu, u rubrici golovi i bodovi ove sezone u A skupini Lige prvaka. Krstanović je poentirao za konačnih 1:1, nakon što je Jarmolenko doveo Kijevljane u vodstvo u prvoj minuti sudačkog dodatka u prvom dijelu, udarcem iz daljine pod gredu.

Utakmica je nakon desetak minuta igre bila prekinuta zbog jakog snijega i slabe vidljivosti crta. Nakon 17 minuta je bila nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Dinamo je prema prikazanoj igri i prilikama zaslužio barem taj jedan bod kojeg je na kraju i osvojio. Čop je u 16. minuti pogodio prečku, a u nastavku je dobru priliku imao i Beqiraj. Zagrebački Dinamo je imao 57 posto posjeda lopte, dominirao je u pokušajima (16-5), odnosno u udarcima u okvir gola (9-3).

Ognjen Vukojević je odigrao cijelu utakmicu za Kijevljane, dok Niko Kranjčar zbog ozljede nije konkurirao za sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG i Porto igrali su na Parku Prinčeva ogleda za prvo mjesto u skupini. Portu je za to bio dovoljan i jedan bod, ali prvi je ipak PSG koji je slavio 2:1.

http://rutube.ru/embed/6025777

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A Dinamo Zagreb - Dinamo Kijev 1-1 (Krstanović 90+5 / Jarmolenko 45+1) PSG - Porto 2-1 (thiago Silva 29, Lavezzi 61 / Jackson Martinez 33)

Redoslijed: 1. PSG 15 2. Porto 13 3. Dinamo Kijev 5 4. Dinamo Zagreb 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B Olympiacos - Arsenal 2-1 (Maniatis 64, Mitroglou 73 / Rosicky 38) Montpellier - Schalke 1-1 (Herrera 59 / Höwedes 56)

Redoslijed: 1. Schalke 12 2. Arsenal 10 3. Olympiacos 9 4. Montpellier 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo