IMA NEKA TAJNA VEZA / Bilić u društvu Mourinha i Shearera

Kako se bliži kraj sezone u engleskom Premiershipu, tako se ponovno zahuktavaju medijski napisi o mogućem dolasku Slavena Bilića na Otok, preciznije na klupu West Ham Uniteda.

25.3.2015.
8:56
VOYO logo

Na ljeto istječe ugovor aktualnom menadžeru ČekićaraSamu Allardyceu, a malo je vjerojatno da će mu klub ponuditi produljenje ugovora.

Kolumnist Daily Maila Neil Ashton biranim riječima piše o hrvatskom stručnjaku, bivšem izborniku Vatrenih i aktualnom treneru Beşiktaşa koji je tijekom igračke karijere boje West Hama branio 1996. i 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ashton tako piše o snažnoj povezanosti između klubova i pojedinih (bivših) trenera ili igrača. U tom kontekstu spominje Bilića uz imena nekih velikana poput Josea Mourinha i njegove veze sa Chelseajem, kao i Alana Shearera i Kevina Keegana i njihove povezanosti s Newcastleom.

"Iako je Bilić kao igrač proveo tek jednu sezonu u West Hamu, njegov ugled narastao je tijekom godina zbog ogleda protiv Engleske tijekom uspješnog izborničkog mandata s hrvatskom reprezentacijom", piše Ashton i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji neka aura oko tog čovjeka, neka prisutnost koju malo menadžera posjeduje na vrhunskoj razini. Bilić spada u tu kategoriju. Bilić želi engleski nogomet, šansu za povratak na Upton Park kao menadžer nakon mandata u Lokomotivu i Beşiktaşu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, Bilićeva ljubav prema engleskom nogometu nije tajna i činjenica je da bi hrvatski 46-godišnji stručnjak teško odbio ponudu Čekićara ukoliko ona zaista stigne, bez obzira na ugovor s Beşiktaşem.

Odluku će donijeti većinski vlasnici kluba na čelu s Davidom Sullivanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo