SUKOB VELIKANA / Ikona brazilskog nogometa žestoko prozvala Neymara: 'Vidim da podržava fašiste, muka mi je'

Image
Foto: Profimedia.hr

Neymar je otvoreno podržavao bivšeg predsjednika i gubitnika na ovim izborima, a novi predsjednik Lula je nogometnu zvijezdu optužio da to čini jer mu je Bolsonaro oprostio veliki porezni dug

1.11.2022.
12:23
Profimedia.hr
VOYO logo

Brazil je zemlja u kojoj ništa ne može proći bez nogometa, nogometaša i navijača pa tako ni predsjednički izbori. Već smo pisali kako je video proslave 70. rođendana završio kao fake news nakon pobjede Lule da Silve na izborima, a danas nam stiže i vijest o sukobu nekadašnje ikone brazilskog nogometa Juninha Pernambucana i jedne od najvećih zvijezda današnjice Neymara.

'Kako možemo biti na suprotnim stranama?'

Juninho je oštro kritizirao zvijezdu PSG-a zbog podrške koju pruža ultradesnom kandidatu Jairu Bolsonaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada vidim desničarske brazilske igrače poput Neymara kako podržavaju fašiste, muka mi je u želucu. Dolazimo odozdo i ljudi smo. Kako možemo biti na suprotnim stranama?", kazao je Juninho Pernambucano nakon što je Lula postao predsjednik.

Image
PROVALILI SU IH /

Snimka slavlja Torcidinog rođendana 'zapalila' Twitter u Brazilu! U središtu je lažne vijesti

Image
PROVALILI SU IH /

Snimka slavlja Torcidinog rođendana 'zapalila' Twitter u Brazilu! U središtu je lažne vijesti

Inače, Neymar je otvoreno podržavao bivšeg predsjednika i gubitnika na ovim izborima, a novi predsjednik Lula je nogometnu zvijezdu optužio da to čini jer mu je Bolsonaro oprostio veliki porezni dug, tvrdi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On brani narod, djecu, obitelj...'

Zanimljivo je da je Neymar odgovorio na tu optužbu ne preko svog već preko Bolsonarovog YouTube kanala.

"Vrijednosti koje predsjednik zastupa su iste kao i moje, odnosno moje obitelji. On brani narod, djecu, obitelj… Važno je zauzeti stav. Pozivam one koji oklijevaju da to učine. To je njihovo pravo i važno je izraziti svoje vrijednosti. Ponosan sam što to činim", konstatirao je tada Neymar, a ostaje vidjeti hoće li i sada odgovoriti na prozivke nogometnog velikana iz domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo