IGRAČ ISTRE 1961 UHIĆEN I PRIJAVLJEN ZA NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU: / Podemonio je s Demonima, evo što su nam rekli u policiji

Image
Foto: Regional Exspress

Ivan Zgrablić htio je biti sa svojim prijateljima i poslati poruku gradskim vlastima

5.3.2018.
9:04
Regional Exspress
VOYO logo

Igrač Istre 1961. Ivan Zgrablić (27) u petak je uhićen nakon što je, zajedno sa navijačima, prosvjedovao nakon utakmice s Cibalijom, javlja Glas Istra. Kako smo doznali iz istarske policije, skupina Demona krenula je nakon susreta u središte grada, te je ispred Gradske palače bakljadom i skandiranjem prosvjedovala protiv stanja u klubu, odnosno nerješavanja problema. Već mjesecima klub grca u dugovima, pokušava riješiti pitanje novog investitora što je ključno za opstanak kluba, koji je na rubu gašenja.

POZNATI NOVINAR ZA NET.HR DEMANTIRAO PRIČU KOJA JE ZABRINULA SVE NAVIJAČE ISTRE.: ‘To su obične gluposti. Ovo je prava istina…’

Zgrablić član Demona još od 12 godine

Među prosvjednicima - navijačima je bio i Zgrablić, i sam član Demona, koji se i vratio u klub iako svjestan da neće dobiti novac. Zgrablić voli Istru 1961., od svoje dvanaeste godine je pripadnik navijačke skupine Demoni sa kojima je proputovao cijelu Hrvatsku, a na prsima ima i tetovažu najdražeg kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan je htio biti sa svojim prijateljima i poslati poruku gradskim vlastima da se ozbiljnije bace na posao pronalaska investitora. Kada je policija u jednom trenutku skupini od 30-ak navijača naredila da dalje, u sam centar grada, ne mogu, došlo je do naguravanja...

Navijači na Forumu bacali pirotehnička sredstva

"Što se tiče indentiteta uhićenih osoba, to vam nikako ne možemo otkriti. Ono što vam možemo kazati je da je uhićen 27-godišnji hrvatski državljanin u Puli, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u petak u večernjim satima u Istarskoj ulici. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, u subotu u večernjim satima priveden je u pritvorsku jedinicu PU Istarske", kazala nam je Suzana Sokač, policijska službenica za odnose s javnošću i detaljnije opisala što se točno događalo u petak navečer u središtu grada:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači su na Forumu bacali pirotehnička sredstva. Nakon toga su krenuli prema Areni, a poslije i prema centru grada. Incident između navijača i policije dogodio se, dakle, kad se išlo od Arene prema centru, u 'Istarskoj ulici'. Nijed ošlo do tučnjave, ali je bilo kontakta između navijača i službenika policije. I tad je došlo do kontakta između 27-godišnjaka i policajca", rekla nam je Suzana Sokač.

Nakon intervencije, Zgrablić je priveden pod sumnjom da je napao službenu osobu, a pušten je iz pritvora tek u nedjelju ujutro pod optužbom za napad na službenu osobu, piše Glas Istra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo