Porazna istina: 'Ovakav Dinamo neće daleko!'

Možda najveću istinu o sretnoj 3:2 pobjedi Dinama protiv bugarskog Ludogoreca u 98. minuti uzvratne utakmice 2.

26.7.2012.
8:47
VOYO logo

Teško je i prepričati što se sve te večeri dogodilo na Maksimiru. Dinamova borba za 3. pretkolo Lige prvaka pretvorila se u dramu. Dvaput su Modri gubili protiv donedavnog bugarskog drugoligaša, dvaput je Ante Rukavina poravnavao rezultat, a kad se činilo da je sve gotovo i da Zdravku Mamiću predstoji duga i mučna sezona bez uobičajenog dotoka novca, dogodilo se čudo.

Domagoj Vida zabio je za 3:2 u 98. minuti, iako je sudac produžio utakmicu za pet minuta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je trijumf stigao u posljednjim sekundama, radi se o povijesnom trenutku za Dinamo. Plavi nisu odigrali vrhunski, no rezultat je ipak mnogo bitniji. Nadam se međutim da će momci pogledati utakmicu i lišiti nas ovakvog stresa u nastavku natjecanja. I shvatiti da bi ovakva razina mogla biti nedovoljna. Borili su se, ali nešto je nedostajalo...", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je utakmicu gledao u društvu izbornika Igora Štimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Štico je dosad izbjegavao govoriti o kandidatima, no nakon utakmice ipak je bio nešto konkretniji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je teže od očekivanog prošao, ali Ludogorec je zaslužio ispasti jer je posljednjih pola sata više gledao kako se valjati na terenu, nego se kvalitetno braniti. Ovakav Dinamo pak, s ovakvom idejom neće ići daleko, momčad je djelovala tromo i bezidejno, bez agresivnog pristupa koji bi Bugare otpuhao s terena kad su djelovali zrelo za porciju. Sammir neće ni zaslužiti niti izgubiti poziv na osnovu jednog dvoboja, pred njim je još mnogo utakmica za dokazivanje. Badelj i Vida bili su odlični, Rukavinu treba pohvaliti, a s Vrsaljkom ću imati ozbiljni razgovor", znakovito je poručio Štimac.

Zanimljiva je i reakcija prošlogodišnjeg trenera Krune Jurčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto uvijek drama? Koliko se ja sjećam, lani je nije bilo...", u svom je stilu poručio Jurčić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo