Igor Štimac: 'Jači smo nego brončani Vatreni'

'Trebali smo protiv Francuske izboriti i finale Svjetskog prvenstva, no nismo. No, gledam li iz današnjeg kuta, bio je to veliki uspjeh iako smo mogli i bolje.

6.9.2012.
22:22
VOYO logo

Belgijski časopis Sport/Foot u svojem posljednjem broju donosi intervju s hrvatski izbornikom Igorom Štimcem .

"Belgija je jedna od svjetskih reprezentacija, koja je možda i najviše napredovala u posljednjih nekoliko godina. Bez kurtoazije, Belgija danas pripada u prvih deset reprezentacija na svijetu. Novi val mladih i kvalitetnih igrača zapljusnuo je sve linije belgijske momčadi. Jako dobro poznajem belgijsku momčad jer sam je već sada snimio i gledao utakmice s Engleskom i Nizozemskom", hvalio je Štimac naše suparnike u 2. kolu kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je i kako je i njegov eksperiment propao u startu. Hrvatska neće promijeniti sustav igre. "Morat ćemo se bazirati na stečevinama iz 2012. godine, sada nemam vremena za nove varijante koje imam u vidu za budućnost. Neki ne misle tako, no naša je skupina izuzetno teška. Osim Hrvatske i Belgije, i Srbija i Makedonija imaju odlične reprezentacije. Nitko neće lako pobijediti Wales i Škotsku...", rekao je Štimac, a njegove intervju prenosi Jutarnji list. Zanimljiva je izbornikova usporedba 'njegove' brončane generacije i današnjih Vatrenih. http://www.youtube.com/embed/C5rqUomQNlI?rel=0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebali smo protiv Francuske izboriti i finale Svjetskog prvenstva, no nismo. No, gledam li iz današnjeg kuta, bio je to veliki uspjeh iako smo mogli i bolje. Imali smo moćnu momčad, no ova današnja Hrvatska puno je bolja po mnogim kriterijima. Igraju modernije, jače i kompletniji su igrači." Štimac je očito i vrlo samouvjeren na startu kvalifikacija. Razbacivao se komplimentima o svojoj momčadi. "Kao i bivša Jugoslavija, Hrvatska je danas ‘europski Brazil’. To se baš i ne može očekivati s obzirom na broj stanovnika, no zaista je tako, potvrđuje to velik broj odličnih nogometaša koji igraju u velikim europskim klubovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo