IGOR BIŠĆAN JE JASAN: / 'Dinamo je favorit, ali mi nemamo namjeru biti samo sudionici'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Igor Bišćan na konferenciji za medije uoči finala Kupa protiv Dinama

21.5.2019.
15:43
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Trener nogometaša Rijeke Igor Bišćan na konferenciji za medije uoči finala Kupa protiv Dinama koji je na rasporedu u srijedu od 18 sati u Puli izjavio je kako je Dinamo favorit, ali i da njegova momčad ima priliku za osvajanje trofeja.

"Na kraju sezone imamo priliku odigrati utakmicu koja bi nam mogla ostati u posebnom sjećanju. Jasno je da je Dinamo favorit, ali i mi nemamo namjeru biti samo sudionici, imamo se pravo nadati da bismo uz pomoć naših navijača mogli bismo doći do pobjede koja bi ovu sezonu mogla učiniti najboljom mogućom. Dečki su u pozitivnom iščekivanju, napeti, kako i treba biti pred važnu utakmicu", izjavio je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BJELICA IMPERATIVNO ŽELI DVOSTRUKU KRUNU: /

Dinamov trener samouvjereno najavio osvajanje Kupa

Image
BJELICA IMPERATIVNO ŽELI DVOSTRUKU KRUNU: /

Dinamov trener samouvjereno najavio osvajanje Kupa

'Zadnjom pobjedom smo skinuli veliki teret s leđa'

Rijeka je subotnjom pobjedom protiv Lokomotive u pretposljednjem kolu Prve HNL osigurala drugo mjesto u prvenstvu što bi prema Bišćanovom mišljenju trebalo imati pozitivan učinak na momčad prije dvoboja u srijedu.

"Zadnjom pobjedom smo skinuli veliki teret s leđa i možemo biti maksimalno pozitivni u pripremi i iščekivanju ove utakmice. U ovo malo vremena što smo imali za pripremu više smo bili koncentrirani na rad u defenzivi jer je jasno kako će Dinamo imati veći posjed", dodao je trener Rijeke koji je upitan o tome je li njegova momčad spremna za eventualni produžetak, pa čak i izvođenje 11-eraca odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo će u po tom pitanju biti u prednosti jer je prošlog vikenda mogao odmarati igrače, dok će mojim igračima ovo biti četvrta utakmica u dva tjedna, ali vjerujem kako ćemo imati dovoljno snage da se pokažemo u pravom svjetlu".

Vratar Rijeke Simon Sluga koji je bio igrač utakmice u nedavnom prvenstvenom susretu Rijeke i Dinama na Rujevici koji je završio rezultatom 0-0 očekuje veliku podršku s tribina stadiona "Aldo Drosina" u srijedu. Procjenjuje se kako će put Pule najmanje 3.000 Riječana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očekujem lijepu utakmicu u lijepom ambijentu'

"Očekujem lijepu utakmicu u lijepom ambijentu na lijepom stadionu. Znamo da će doći puno naših navijača i uz njihovu podršku možemo i do trofeja. Pružit ćemo najbolje što možemo da osvojimo taj trofej. Nakon što smo osigurali drugo mjesto, skinuli smo veliki teret s leđa i možemo opušteno na finale Kupa", rekao je Sluga.

Rijeka će u srijedu pokušati po peti put osvojiti Hrvatski kup, dosada su njezini igrači "Rabuzinovo sunce" podizali 2004., 2005., 2014. i 2017. godine. S druge strane, Dinamo je dosada 15 puta osvajao Kup, a 11 puta je zagrebački sastav osvajao dvostruku krunu što može ostvariti još jednom u slučaju pobjede u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo