Slavni Bosanac provalio biser dana!

Nogometni reprezentativac BiH Vedad Ibišević zabio je ove sezone u nogometnoj Bundesligi čak 13 golova unutar šesnaesterca, a niti jednog izvana.

27.4.2012.
8:28
VOYO logo

Ibišević je u razgovoru za tiskano izdanje Sport Bilda oržao simpatično i nadahnuto predavanje o tome kako zabija golove iz 16-erca. Ove je sezone zabio 13 takvih: osam za Stuttgart (uz sedam asistencija) otkako se zimus priključio švapskoj momčadi iz Hoffenheima, te pet jesenas u dresu bivšeg kluba.

"U kaznenom prostoru ima vremena obično samo za jedan dodir s loptom, rijetkokad dva. Pucati ili odigravati iz prve u 16-ercu uvijek je najbolja opcija. Za napadača je obično mana kada mu treba puno vremena za reakciju. Ja uvijek znam gdje stoji gol i znam da nije u kretnji. Također znam da je golman u velikoj većini slučajeva na sredini gola. To mi je jasno i kad ne gledam prema golu, kad sam mu leđima okrenut", rekao je Ibišević dodavši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada igrate pred golom s vremenom vam sve postaje automatizam. Kada se krećem prema naprijed i središnjoj poziciji uvijek vjerujem da ću akciju završiti pogotkom".

Ujesen 2008. godine Ibišević je briljirao u Bundesligi u stilu svjetske klase dovevši novopečenog Bundesligaša do jesenskog naslova prvaka s 18 golova u 17 nastupa. Tijekom zimskih priprema nakon Nove godine teško je ozlijedio koljeno i sezona mu je propala, kao i njegova forma i godinama koje su dolazile. Povratio ju je tek ovog proljeća u Stuttgartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo