I SPORTSKE NOVINARE UBIJAJU, ZAR NE: / 'Došao sam, bila su petorica, šestorica...'

Image
Foto: AFP

U Azerbajdžanu je na smrt pretučen sportski novinar.

10.8.2015.
12:26
AFP
VOYO logo

Kapetan azerbajdžanske momčadi Javid Husejnov je na utakmici odigranoj 30. srpnja u Limassolu provocirao mašući turskom zastavom. Cipar je podijeljena zemlja, a Turci su dio otoka zauzeli 1974. godine.

'Došao sam, bila su petorica, šestorica...'

Nakon toga Rasim Alijev objavio je kobni komentar na Facebooku, nakon kojeg ga je igračeva rodbina prvo zvala na telefon, a onda i "na razgovor" u kafić. Našli su se u subotu, 8. kolovoza, Alijev je brutalno pretučen, ali je stigao još napisati, pokazalo se, svoju posljednju objavu: "Došao sam. Bilo ih je pet ili šest. Svi su se bacili na mene i krenuli me udarati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevezen je u bolnicu, ali je dan kasnije preminuo na odjelu intenzivne njege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojstva novinara u Azerbajdžanu nisu riješena

Azerbajdžanski predsjednik Ilham Alijev obećao je brzu istragu, a aktivisti za ljudska prava prosvjeduju."Ubojstvo Rasima Alijeva samo je posljednje u spirali nasilja u Azerbajdžanu. U posljednjih deset godina bilo je na stotine napada na novinare. Ne zaboravimo da je 2005. ubijen Elmar Husejnov, a Rafig Tagi 2011. Ta ubojstva i dalje nisu riješena. Alijevo ubojstvo dogodilo se u jeku slamanja ljudskih prava nakon završetka Europskih igara", stoji u njihovom priopćenju.

Azerbajdžan je ovog ljeta bio domaćin Europskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi krive UEFA-u koja nije reagirala nakon Husejnove provokacije na Cipru. Apollon se žalio, a Gabala krivicu prebacila na navijače domaće momčadi koji su još 2006. godine, na utakmici protiv Armenije, zapalili zastavu Azerbajdžana.

Husejnov je i član azerbajdžanske reprezentacije koju vodi hrvatski trener Robert Prosinečki. Hrvatska je u skupini s Azerbajdžanom gdje će 3. rujna igrati sljedeću kvalifikacijsku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo