VIDEO incidenta na derbiju: / 'Taj čovjek je idiot!'

Navijač Leeds Uniteda probio se na teren i s obje ruke žestoko udario u glavu vratara Sheffield Wednesdaya Chrisa Kirklanda u derbiju Yorkshirea u petak navečer, u sklopu 11.

20.10.2012.
10:46
VOYO logo

Incident se zbio neposredno nakon što je Kirkland primio gol u 77. minuti, kojeg je postigao Tonge za izjednačenje na 1:1. Tim je rezultatom i završena utakmica na stadionu Hillsborough, poznatom po tragediji iz 1989. godine, u kojoj je preminulo 96 navijača Liverpoola. Chris Kirkland, 31-godišnji vratar koji je od 2001. do 2006. godine nosio baš Liverpoolov dres, a upisao je i jedan nastup u engleskoj reprezentaciji, ostao je ležati na travnjaku nakon što ga je navijač Leedsa divljački udario u glavu. Pružena mu je liječnička pomoć, te je ipak dovršio utakmicu.

http://www.youtube.com/embed/ps7FcgUVQzg Mnoštvo Leedsovih navijača probilo se na teren nakon pogotka za 1:1. Redari su se mučili kako bi ih zaustavili i pohvatali. Huligan koji je udario Kirklanda brzo je pobjegao i vratio se na tribinu nakon svog 'junaštva', ali su fotografije njegovog lica već objavljene na Twitteru. Policija South Yorkshirea priopćila je da surađuje s oba kluba kako bi identificirala i privela pravdi odgovorne osobe za incident. "Meni je večeras neugodno što sam menadžer Leeds Uniteda. Taj čovjek je idiot. Nadam se da će biti procesuiran i strpan iza rešetaka, za primjer drugima", rekao je Neil Warnock, menadžer Leedsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo