Hrvoje Maleš najavio novu veliku akciju!

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, nakon što je raskrinkao vrh sudačke organizacije, postao je apsolutni junak Splita i Dalmacije, a simpatije prema njemu pokazali su i mnogi Zagrepčani.

16.12.2011.
8:43
VOYO logo

No, prvi čovjek Bijelih najavio je novu veliku akciju, akciju zbog koje je i preuzeo čelnu poljudsku funkciju. Kako riješiti najveći problem u samom Hajduku, kako smanjiti financijske troškove a da pritom posloži igračku križaljku kojom bi se ovo proljeće, ili sljedeće ljeto, upustio s Dinamom u borbu za toliko željeni naslov prvaka?

Uprava Hajduka krenula je od prekobrojnih igrača, odnosno lica na koje trener Balakov više ne računa za ovo proljeće. Prvi na tapetu je stoperski dvojac Josip Barišić i Ljubo Miličević. Na prvog Balakov ionako nije računao ovu zimu, a s drugim su na Poljudu debelo razočarani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australac je došao u Hajduk kao veliko pojačanje, no zbog mnogobrojnih ozljeda odigrao je svega četiri utakmice u hrvatskoj nogometnoj ligi. U Europi je ostao zapamćen kao strijelac jedinog pogotka na poljudskom srazu protiv Stokea, no, nažalost, loptu u svoju mrežu pogledom je ispratio Danijel Subašić.

Na listi za odstrel našao se i Mario Brkljača. Veznjak Bijelih, otkako je došao u Hajduk, nikada se nije uspio nametnuti do kraja. Znao je Brkljača zablistati, ali jasno je kako on nikako ne predstavlja ime na kojem bi se gradila budućnost splitske momčadi. Hajduk bi ga pustio za 'minimalac' od 200.000 eura, što je cifra koju bi mu trebali isplatiti do kraja ugovora. Veliki problem predstavlja i Hrvoje Vejić, igrač koji je u nekoliko navrata ove sezone pokazao kako su njegove najbolje partije 'povijest'. Uz to, Vejić Bijele godišnje košta preko 200.000 eura, što je u ovoj situaciji golem financijski trošak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije same zimske stanke, Krasimir Balakov odrekao se usluga 'Bilih tića' Trebotića, Glumca i Tičinovića. Hajduk bi ih se vrlo rado riješio, a postoji opcija u kojoj bi Maleš i društvo spomenutu trojku rado prepustili Rijeci u zamjenu za Kreilacha, Križmana i Čulinu, naravno, uz adekvatnu naknadu. No, o toj opciji odlučit će uprava riječkog prvoligaša.

Hajduk se također zagledao u i susjedno dvorište, Bijelima je interesantan mladi splitovac Ante Erceg, kojeg bi već ovo proljeće voljeli vidjeli na Poljudu. U toj kombinaciji uključen je Dinko Trebotić, želja uprave s Parka mladeži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što sve ljubitelje Bijelih najviše zanima jesu nositelji splitske momčadi kojih se Hajduk mora riješiti ne bi li ipak nešto zaradio prije nego li napuste poljudski brod. Riječ je, naravno, o Marinu Tomasovu i Danijelu Subašiću. Zadarski dvojac odbio je potpisati nove ugovore, te bi na ljeto trebali postati igrači slobodnih papira. Želi li na njima nešto utržiti, Maleš mora reagirati promptno.

Za kraj dolazimo do 'sporne' braće. Hajduk već nekoliko godina najavljuje kako će upravo ovo biti godina Sharbijievih, no to nikako da se dogodi. Ahmad je doveden kao rasni strijelac kakav godinama nije igrao na Poljudu, no ispalo je kako je stariji Grobničanin ipak 'mačak u vreći'. Nikada u Hajduku Ahmad nije toliko igrao kao kod Balakova, no učinak je isti kao i kad je sjedio na klupi ili tribini. Maleš mu nudi slobodne papire, no pitanje je želi li se Ahmad odreći svojih 200.000 eura koliko bi mogao zaraditi u godinu i pol dana koliko ga ugovor veže za Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anas je pak, s druge strane, igrač koji redovito bljesne, ali jednako tako se i ugasi. Ipak, nije on igrač kojeg bi se Hajduk olako riješio, no stigne li za njega izdašnija ponuda, splitska bi ga uprava vrlo rado 'unovčila'.

Reno Sinovčić i Hrvoje Maleš ponovno su se našli u Poljudu. Premda sumnjamo da o tome nisu razgovarali, tvrde nam da tema razgovora nisu bili transferi Danijela Subašića i Marina Tomasova, odnosno dolazak Ivana Santinija u Hajduk. Sinovčić je u Poljud došao provjeriti kakvi su vjetrovi za ojačavanje Zadra. Matej Jonjić već je na posudbi u Stanovima, a sada bi Zadar želio i Gorana Jozinovića i Tomislava Glumca na koje Hajduk ne računa, te Hrvoja Tokića, igrača bijelih na posudbi u Vinogradaru, koji bi Zadru bio idealna zamjena za Santinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo