OVO NITKO NIJE OČEKIVAO / Vatrenima brutalno narasla cijena, Dinamov dragulj i Dalićev novi adut najviše poskupio

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ukupna vrijednost Vatrenih iznosi 375.8 milijuna eura

1.6.2021.
13:06
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ugledna stranica za praćenje transfera i određivanje vrijednosti nogometaša, Transfermarkt, ažurirala je cijene reprezentativcima uoči Europskog prvenstva i moramo priznati da ima ogromnih iznenađenja kada su u pitanju hrvatski nogometaši.

Ukupna vrijednost Vatrenih iznosi 375.8 milijuna eura, a iznenađenja su pozitivna, ali ima i onih negativnih. Pa krenimo redom. Nogometašima Dinama i velikim adutima izbornika Zlatka Dalića, Dominiku Livakoviću, Luki Ivanušecu i Jošku Gvardiolu cijena je značajno porasla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
URNEBESNA PREPISKA /

Legendarni Iker Casillas se javio Luki Modriću i izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama

Image
URNEBESNA PREPISKA /

Legendarni Iker Casillas se javio Luki Modriću i izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama

Vratar Dinama Livaković sada vrijedi 15 milijuna eura, a vrijedio je dva milijuna manje, Gvardiol je sa 16 milijuna eura skočio na 19 milijuna, a Luka Ivanušec napravio je najveći skok od svih hrvatskih reprezentativaca i sada vrijedi 13.5 milijuna eura u odnosu na 5.5 milijuna koliko je vrijedio do sada.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska/Igor Kralj/PIXSELL

Nekima cijena drastično pala

Nadalje, skočila je vrijednost i Mislavu Oršiću te Bruni Petkoviću, koji su ranije vrijedili 7.5 milijuna i 11 milijuna eura, a sada vrijede po 12 milijuna eura. Narasla je cijena i napadaču Anti Budimiru koji sada vrijedi osam milijuna eura, Borni Barišiću koji košta šest milijuna eura, zatim rastao je i Josip Juranović na 2.5 milijuna eura, te Mile Škorić na 1.8 milijuna i Simon Sluga na 1.5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, neugodno iznenađenje svakako je pad vrijednosti kod nekolicine važnih igrača u reprezentaciji. Recimo, Andrej Kramarić, koji je ove sezone zabio 25 golova za Hoffenheim i jedan je od najboljih napadača Bundeslige, vrijednost je pala s 32 na 28 milijuna eura. Cijena je pala i Mariju Pašaliću koji sada vrijedi 23 milijuna, pala je i Dejanu Lovrenu koji stoji 10 milijuna eura, Šime Vrsaljko sada vrijedi tek pet milijuna eura, a Lovre Kalinić 2.5 milijuna.

Najskuplji hrvatski nogometaš je Mateo Kovačić i vrijedi 45 milijuna eura, a odmah iza njega je Marcelo Brozović s 40 milijuna eura. Rebić je na 32 milijuna, dok je Nikola Vlašić ostao na 30 milijuna eura. Kapetan Luka Modrić je negdje u zlatnoj sredini i vrijedi 10 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo