PROVUKLO SE ISPOD RADARA / Nismo ni svjesni što je Kovač napravio u Monacu. Francuzi izvukli impresivan podatak i objasnili kako je Niko preporodio klub

Image
Foto: Profimedia

Protiv Bordeauxa je Niko Kovač po 47. put vodio Monaco u Ligue 1 i upisao je impresivnu 28. pobjedu

6.10.2021.
15:00
Profimedia
VOYO logo

Premda je startao sezonu u nešto slabijem ritmu, Niko Kovač i njegov Monaco vezali su tri pobjede u francuskom prvenstvu i sada je podigao svoj postotak ligaških pobjeda na visokih 60 posto.

Protiv Bordeauxa je Niko Kovač po 47. put vodio Monaco u Ligue 1 i upisao je impresivnu 28. pobjedu. Nije to propustio navesti njegov klub na službenim internetskim stranicama, a usput su naglasili kako je Kovač u 44 utakmice s Monacom prošle sezone ostvario 29 pobjeda, odnosno imao je 65 posto pobjeda u utakmicama koje je vodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je trenutno na prosjeku od dva osvojena boda po utakmici s Monaco, a postotak od 60 posto pobjeda u utakmicama svrstava ga odmah do Claudija Ranierija koji je na 61 posto, ali je imao i devet utakmica manje od Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo impresivan rad

Kovač trenutno ima šest uzastopnih utakmica bez poraza. Ukupno je Monaco vodio 59 puta, upisao je 26 pobjeda, što znači da je slavio u 61 posto odigranih utakmica.

Francuzi ne hvale samo Kovačevu statistiku, već hvale njegov filozofiju igre. "Kovač je izvrstan taktičar koji se oslanja na hibridni sustav i sljedbenik filozofije igre koja uključuje visoki presing. U siječnju se Kovač odlučio igrati 4-4-2 hibridni sustav, s tri trojicom braniča u fazi napada, a istu tu taktiku on koristi i ove sezone i u njoj ustraje. Kovač je pronašao pravo gorivo za pogon svog kluba, preferira mlade igrače i njegov je rad s njima impresivan", pišu tako Francuzi o bivšem izborniku Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo