TREBA LI GA DALIĆ POZVATI? / Hrvatski nogometaš postao veliki hit na drugom kraju svijeta i poručuje izborniku: 'Zaslužujem biti u krugu reprezentacije'

Image
Foto: Profimedia

Već tri sezone ovaj rođeni Vukovarac igra za Real Salt Lake i tamo je postao istinska ikona

5.10.2021.
10:56
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Damir Kreilach napustio je Prvu HNL još davne 2013. godine i to nakon što je pet godina igrao za Rijeku i bio njezin najbolji igrač i kapetan. Nakon Rijeke do 2018. godine nastupao je za Union Berlin u drugoj njemačkoj ligi, a onda je ostvario životni transfer i prešao je u MLS.

Već tri sezone ovaj rođeni Vukovarac igra za Real Salt Lake i tamo je postao istinska ikona. U posljednje četiri utakmice zabio je četiri gola, ali cjelokupna statistika mu je sjajna. U 120 utakmica za Salt Lake ima 43 gola i 15 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši kapetan Rijeke ima 31 godinu, ali još je uvijek u odličnoj formi i u kontinuitetu igra odličan nogomet. Međutim, Kreilach nikada nije dobio poziv u reprezentaciju. Sada je Kreilach u razgovoru za HRT kazao kako misli da zaslužuje biti barem u krugu reprezentacije.

Image
Foto: Profimedia

'Zaslužujem biti u krugu reprezentacije'

''Ja neću prestati sanjati o tome sve dok budem profesionalno igrao. Godine su za mene samo broj, osjećam se nikad bolje, a na kraju krajeva to ova sezona i pokazuje. Teško mi je reći gdje mogu dati najbolje reprezentaciji, stručni ljudi će to procijeniti. Sigurno da bih volio ispuniti svoj san i zaigrati za Hrvatsku", rekao je Kreilach i zatim nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno jedan nedosanjani san. Ali kažem, sve dok igram, ja vjerujem da će se jednog dana to dogoditi. Iskreno, mislim da sam svojim igrama i svojom konstantom kroz zadnjih pet, šest godina zaslužio biti u krugu reprezentacije. Ali nisam taj koji će se preko medija nametat, jer kažem, na kraju krajeva teren je jedino mjerilo. Doduše, trenutačno, ali i proteklih godina moje brojke govore dosta o tome. Na kraju, Hrvatska ima odličnog izbornika Zlatka Dalića sa suradnicima koji odlučuju tko je dovoljno kvalitetan za reprezentaciju'', rekao je Kreilach za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo