HRVATSKI NEUER JUNAK VERONE: / Majstorijom u maniru onih najboljih ostavio Chievo u igri za plasman Serie A

Image
Foto: Screenshot

Chievo prošao dalje zahvaljujući pravilima Serie B

5.8.2020.
10:15
Screenshot
VOYO logo

Chievo se jučer plasirao u polufinale doigravanja za popunu talijanske lige odigravši nakon produžetka 1:1 (0:0) u Veroni protiv Empolija.

Sjajni Šemper

Chievo je prošao dalje zahvaljujući pravilima Serie B koja u slučaju izjednačenog ishoda prednost daju bolje plasiranoj momčadi iz regularnog dijela, a to je bio ovog puta Chievo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
TRENER NAHVALIO MLADOG HRVATA: /

'Imat će dobru karijeru'

Image
TRENER NAHVALIO MLADOG HRVATA: /

'Imat će dobru karijeru'

Međutim, nije sve u pravilima, nešto je i u bivšem golmanu Dinama Adrianu Šemperu, koji je u 88. minuti obranio penal Cicirettiju. OVDJE možete vidjeti kako je to izgledalo.

Đorđević i La Mantia promašili penale

U 56. minuti dvoboja Srbin Đorđević je promašio penal za Chievo, a u 103. minuti La Mantia iz Empolija je iz kaznenog udarca promašio okvir gola. Šemper je u 120 minuta imao sedam obrana i bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chievo u polufinalu čeka Spezia, dok Pordenone čeka boljega iz dvoboja Citadella - Frosinone, koji se igra u srijedu. U Seriju A su se već plasirali Benevento i Crotone...

Inače, Šemper je službeno postao golmanom Chieva u lipnju ove godine, s kojim je potpisao ugovor do 2024. godine, potvrdio tada klub. Šemper brani za Chievo od ljeta 208. godine, kada je došao na posudbu iz zagrebačkog Dinama, a sada su Talijani odlučili otkupiti njegov ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju postao i službeno vratar Chieva

Dinamo je za svojeg, sad bivšeg, golmana prema pisanju Transfermarkta dobio milijun i pol eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šemper je u svojoj prvoj sezoni za Chievo odigrao šest utakmica u Seriji A, a u sljedećoj sezoni je Chievo igralo Drugu talijansku ligu (Serie B) u kojoj je Hrvat nastupio 25 puta. Još je dva puta igrao u Kup utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam sretan što ostajem u klubu, ostvarila mi se želja i sad moram naporno radii kako bih u budućnosti bio još bolji”, rekao je Šemper za službenu stranicu Chieva, momčadi koja se trenutno nalazi na osmom mjestu na ljestvici Serije B.

Za spomenuti kako je u ožujku 2018, jedan od najčitanijih medija u Njemačkoj, Bild, objavio vijest kako Bayern München prati Adriana Šempera, tada golmana Lokomotive. U tekstu se navodilo kako ga je Bayernov trener golmana Toni Tapalović (37) došao gledati u Hrvatsku, te da je 194 cm visoki Adrian velika hrvatska nada, ali i da može dobiti njemačku putovnicu prema djedu rođenom u Heilbronnu. Nijemci su ga tada prozvali novim Neuerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo