HRVATSKI MAESTRO U VEZNOM REDU: / Ovaj podatak pokazuje zašto je Rakitić i petu sezonu nedodirljiv u Barceloni

Image
Foto: AFP

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je i dalje nezamjenjiv u momčadi španjolskog prvaka

29.1.2019.
14:25
AFP
VOYO logo

Ivan Rakitić igra svoju petu sezonu u dresu španjolskog prvaka Barcelone, a zadržao je svoje mjesto u prvoj momčadi i kod svog drugog trenera, Ernestea Valverdea. S Barcelonom je u pet godina osvojio tri naslova prvaka, pet kupova i jednu Ligu prvaka. Ne treba stoga čuditi da je njegov doprinos igrama katalonskog kluba ogroman.

Rakitić i Mandi imaju najviše točnih dodavanja

To pokazuje i podatak da je Ivan Rakitić ove godine jedan od najpouzdanijih veznih igrača lige, barem što se tiče točnih dodavanja. Naime, samo je Betisov Aissa Mandi ostvario više točnih dodavanja (1510) od hrvatskog reprezentativca (1436), a treba dodati da Alžirac igra u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić je ovih dana poručio i kako želi novi ugovor s Barcelonom te je odbacio medijska nagađanja o mogućem odlasku iz prvaka Španjolske.

'Ja želim biti ovdje'

"Ja želim biti ovdje, a bude li se moglo obnoviti moj ugovor, ostao bih više godina. Jako sam zadovoljan ovdje, to svatko zna, napose predsjednik kluba. Nemam ništa za dodati", rekao je 30-godišnji Rakitić u Barceloni gdje su mu novine "Mundo Deportivo" uručile nagradu "Trofeo Extraordinario Repsol" za dobro odigrano Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo