HRVATSKE REPREZENTACIJE U AKCIJI: / Vatreni u Maksimiru protiv Kosova, košarkaši u Rumunjskoj protiv domaćina

Image
Foto: PIXSELL

Ovaj vikend u akciji su hrvatski nogometaši i košarkaši, prvi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, drugi na Eurobasketu.

2.9.2017.
8:30
PIXSELL
VOYO logo

subota

Kvalifikacije za SP 2018: Hrvatska - Kosovo (20:45)

Hrvatski nogometaši su posljednjom utakmicom, porazom u lipnju na Islandu, uprskali sjajan start u kvalifikacijama i ugrozili prvo mjesto u skupini I. No, protiv Kosova Čačićeva momčad u Maksimiru ne bi trebala imati problema. Najmlađa članica FIFA-e naknadno je ubačena u kvalifikacije za SP, a u svom premijernom nastupu uspjela je otkinuti bod Fincima. Pobjeda je svakako imperativ za Vatrene, tri boda bit će podloga uoči gostovanja protiv Turske koje slijedi 5. rujna. U prvoj utakmici u Skadru, Hrvatska je slavila, uvjerljivo, sa 6:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurobasket: Hrvatska - Rumunjska (19:30)

Nakon okršaja s Mađarima, hrvatske košarkaše očekuje dvoboj s domaćinom Rumunjskom, objektivno najslabijom reprezentacijom u skupini C, koje ne bi ni bilo na Eurobasketu da nije domaćin uvodne skupine. Rumunji su u deset pripremnih utakmica uspjeli svladati samo Tunis.

Kvalifikacije za SP 2018: Španjolska - Italija (20:45)

Dvoboj dva bivša svjetska prvaka na Santiago Bernabeuu šlager je ovog kola i utakmica u kojoj se odlučuje izravni putnik na Svjetsko prvenstvo. Španjolska i Italija izdvojene su na vrhu skupine G sa 16 bodova, a ostale reprezentacije Albanija, Izrael, Makedonija i Lihtenštajn, samo su promatrači okršaja velikana. Samo će prvoplasirana momčad ići izravno na SP u Rusiju, drugoplasirani će morati u dodatne kvalifikacije. U prvom dvoboju Italija i Španjolska su remizirale 1:1, gosti su poveli golom Vitola u 55. minuti nakon velike pogreške Buffona, a De Rossi je izjednačio iz jedanaesterca u 82. minuti. I sad bi trebalo biti neizvjesno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nogomet, Kvalifikacije za SP 2018: Ukrajina - Turska (20:45)

Iznimno važna utakmica iz skupine u kojoj igraju i Vatreni. Ukrajina i Turska približile su se vodećem dvojcu, Hrvatskoj i Islandu na dva boda, poraženi iz ovog dvoboja vjerojatno više neće imati što tražiti u raspletu skupine. Turska je sljedeći hrvatski suparnik, stoga će Ante Čačić s pomoćnicima budno pratiti što se događa na stadionu Metalista u Harkivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nedjelja

Formula 1: VN Italije u Monzi (14 sati)

Prije tjedan dana, na VN Belgije u Spa Francorchampsu slavio je britanski vozač Lewis Hamilton ispred svog najvećeg suparnika Nijemca Sebastiana Vettela i, osam utrka prije kraja sezone, smanjio prednost za njim u ukupnom poretku na sedam bodova. Dvoboj Mercedesovih i Ferrarijevih bolida nastavit će se i u nedjelju u Monzi, na Velikoj nagradi Italije. Na toj stazi najviše pobjeda u povijesti, ukupno pet, ostvario je legendarni Michael Schumacher, a od aktivnih vozača Vettel i Hamilton imaju po tri. Netko bi se od ove dvojice na listi pobjednika mogao priključiti Nelsonu Piquetu koji je u Monzi slavio četiri puta. Momčadski, najviše pobjeda ima Ferrari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo