HRVATSKA REPREZENTACIJA NEPOZVANIH: / Ovo je pet igrača za koje bi se rijetko tko bunio da igraju za Vatrene

Image
Foto: Profimedia/PIXSELL

Zlatko Dalić nije previše mijenjao svoj sastav u odnosu na protekle utakmice Lige nacija. Luka Modrić se vraća, no Ivana Rakitića nikad više nećemo gledati u dresu reprezentacije

5.10.2020.
15:40
Profimedia/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku reprezentaciju ovog tjedna čeka pravi "mlinac“. U srijedu nas čeka prijateljska utakmica sa Švicarcima, a zatim kroz tjedan dana dvije utakmice, najprije sa Šveđanima pa onda opet s Francuzima.

Nakon što smo u prošle dvije utakmice u Ligi nacija primili osam komada, morat će hrvatska igra ići na neku potpuno novu razinu da ne bismo opet pognutih glava pred očima cijele Europe odšetali s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić nije previše mijenjao svoj sastav u odnosu na protekle utakmice Lige nacija. Luka Modrić se vraća, no Ivana Rakitića nikad više nećemo gledati u dresu reprezentacije. Kao svaki put kad se objavi popis igrača Hrvatske, priča se dosta o onima koji su pozvani i nešto manje o onima koji nisu pozvani.

Image
DALIĆ UOČI PUTA U ŠVICARSKU OBJAVIO LOŠE VIJESTI: /

'Na žalost, opet smo ostali bez njega. Modrić? Kad je on u pitanju, bitna je samo jedna stvar'

Image
DALIĆ UOČI PUTA U ŠVICARSKU OBJAVIO LOŠE VIJESTI: /

'Na žalost, opet smo ostali bez njega. Modrić? Kad je on u pitanju, bitna je samo jedna stvar'

Ova petorica „visokoprofilnih“ igrača nisu se našli na popisu izbornika Dalića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Moro

Osam i pol milijuna eura dao je moskovski Dinamo za Nikolu Moru i odmah ga ubacio u vatru. Rusi su ga odmah odlučili isprobati u veznom redu i zasad funkcionira prilično dobro. U dvije od tri utakmice u kojima je počeo od prve minute, Dinamo je upisao pobjedu, a još mu samo nedostaje neka „opipljiva“ statistika kao što su golovi ili asistencije, no nije to njegov posao primarno i s vremenom će doći.

Moro ima tek 22 godine i njegovo vrijeme tek dolazi. Poziv u reprezentaciju će uslijediti, no, izgleda ne još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Livaja

Jedan od najvećih misterija hrvatskog nogometa. 27-godišnji napadač već je nekoliko godina jedan od najboljih napadača grčke lige i jako je teško zamisliti igru AEK-a bez njega. Brojke mu nisu spektakularne, ali podjednako dobro asistira i poentira.

S druge strane, priče o njegovoj (ne)disciplini nadaleko su poznate i vjerojatno sama igračka kvaliteta nije jedini razlog zbog kojeg Livaja ne može dobiti mjesto u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Aek's Croatian forward Marko Livaja (C) celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa League Group D football match between AEK Athens and Austria Wien at the OAKA Stadium in Athens on September 28, 2017. (Photo by Angelos Tzortzinis / AFP)

Ivan Šunjić

Slična priča kao i kod Nikole More je ona Šunjićeva. Dinamo ga je za osam milijuna eura prodao u vrlo dobar engleski klub Birmingham u kojem je standardan član prvog sastava, a zabije tu i tamo pokoji pogodak. Šunjić je pravi ratnik na terenu, gledali smo kako vodi Lokomotivu, u Dinamu uskače umjesto kapetana Ademija, a s 23 godine već je počeo na sebe skretati poglede u drugoj najjačoj engleskoj ligi.

Šunjić je pod Antom Čačićem upisao jedan nastup za Hrvatsku, ali otad nije dobio poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ryan Browne/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

single club/league/player publications/services.

Ivan Sunjic of Birmingham City. Birmingham City v West Bromwich Albion, EFL Sky Bet Championship, Football, St Andrews, Birmingham, UK - 14 Dec 2019, Image: 488110388, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Ryan Browne/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Toma Bašić

Od totalnog autsajdera Toma Bašić postao je hit-igrač. Nekadašnji Hajdukov prvotimac poznat po sjajnom izvođenju prekida u drugom dijelu protekle sezone da može puno više od toga.

U ovoj sezoni Bašić svojim potezima u dresu Bordeauxa rješava utakmice i, ako tako nastavi, poziv u reprezentaciju je neizbježan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

26 TOMA BASIC (BOR) - DECEPTION lors du match de Ligue 1 Uber Eats "Bordeaux - Lyon (0-0)" au Stade Matmut Atlantique, le 11 septembre 2020. Uber Eats Ligue 1 match "Bordeaux - Lyon (0-0)" at Stade Matmut Atlantique. September 11th, 2020.,Image: 557655228, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mirko Marić

Nekadašnji prvi topnik HNL-a privikava se još uvijek na talijansku drugu ligu. Osijek ga je prodao za 4,5 milijuna eura u Monzu, a zabio je prošle sezone 20 golova u 1. HNL, baš kao i Čolak i Caktaš koji su bili na popisu Zlatka Dalića.

Marića su svojevremeno uspoređivali s Marijom Mandžukićem, no rođeni Mostarac još ima dug put do ostvarivanja takvih visina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo