'Hrvatska i Turska? Mi smo tragičari!'

Gotovo je nevjerojatno kako su se kuglice na ždrijebu dokvalifikacija za EURO posložile za reprezentacije s naših prostora.

13.10.2011.
17:58
VOYO logo

Ždrijeb nam je dodijelio Tursku. Kako ste primili tu vijest? "Dobili smo izvanredno jakoga protivnika kojega zaista neće biti lako eliminirati. Gledao sam njihovu utakmicu s Nijemcima, nisu im bili ravni, izgubili su, ali je to jedna velika momčad koja već dugi niz godina igra sjajan nogomet. Nažalost, dobili smo objektivno najtežeg protivnika u kvalifikacijama".

Koliko je ova Turska jača ili slabija od one iz četvrtfinala EP-a 2008. godine. "Ništa oni nisu slabiji od one reprezentacije. Oni su jedna mlada kvalitetna momčad s izvanrednim trenerom i stručnim stožerom, ali najbitnije, s jako kvalitetnim igračima, čak i ovi mlađi, svi su im perfektni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako procjenjujete šanse Bosne i Hercegovine i Crne Gore? Već su se pojavili zlobni komentari da ćemo svi skupa ispasti u dokvalifikacijama, s obzirom na snagu protivnika... "To su oni stalni kritičari svega što se događa u Hrvatskoj".

Pa dobro, ali objektivno, ovo jesu teški protivnici. BiH ponovno igra s Portugalom, Crna Gora sa Češkom... "To je vaše mišljenje, prema tome, vi govorite u svoje ime ja govorim u svoje... To su oni koji stalno napadaju i ne radi se samo o nogometu, radi se o tome da ih treba maknuti iz Hrvatske", planuo je iz čista mira Vlatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve su, dakle, šanse Bosne Hercegovine i Crne Gore, što mislite? "BiH ima izvanrednu reprezentaciju, ja sam ih gledao tri, četiri puta otkad ih je preuzeo Safet Sušić i to je zaista izvanredna reprezentacija. Jedno je sigurno - imaju i jedni i drugi jako neugodnog protivnika, ali to je nogomet. Pa i Francuska je mogla izgubiti od Bosne i Hercegovine pa se dogodilo što se dogodilo. Pa evo i mi. Ni mi nismo pesimisti, ali smo tragičari jer smo dobili najjačeg protivnika. Ali uvjeren sam da ćemo pružiti izvanredan otpor, neće to biti jednostavna utakmica ni za njih ni za nas".

Kako procjenjujete šanse u okršaju s Turskom? 50 prema 50? "Mi mislimo tako, u najmanju ruku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Hrvatska preskoči Tursku, tko će reprezentaciju voditi na EURO? Slaven Bilić? "Dok se Bilić ovako ponaša i želi, ima snage i volje da vodi reprezentaciju, teško da mi možemo naći boljega trenera. I prema tome, uvjeren sam da će Bilić i dalje voditi reprezentaciju".

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201110121123006 arti-201110120762006 arti-201110120414006 arti-201110120949006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo