HRVATSKA DANAS IGRA PROTIV PORTUGALA, A STRUČNJAK UPOZORAVA: / 'On je zapaljiv materijal, a to nije dobro za reprezentaciju'

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Hrvatska i Portugal igraju prijateljski ogled s početkom u 20:45 sati

6.9.2018.
14:04
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni europski prvak Portugal i svjetski viceprvak Hrvatska odigrat će danas s početkom u 20:45 sati prijateljsku nogometnu utakmicu. Otto Barić, iskusni stručnjak nekoć i sam na klupi hrvatske izabarane vrste, podvlači crtu na dosad napravljeno i najavljuje velerašnji ogled u Faru.

Image
UŽIVO OD 20:45, SREBRNI VATRENI PROTIV EUROPSKOG PRVAKA: /

Dalić otkrio postavu za prekid crnog niza protiv Portugala

Image
UŽIVO OD 20:45, SREBRNI VATRENI PROTIV EUROPSKOG PRVAKA: /

Dalić otkrio postavu za prekid crnog niza protiv Portugala

"Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji napravljen je fenomenalan rezultat, sve je bilo jako uspješno. Realno, tako nešto će biti jako, jako teško ponavljati. Ali veseli me taj opći optimizam kad je reprezentacija u pitanju. Dobar mi je Zlatko Dalić. Možda je posljednjih 14 dana bilo malo previše tema koje su iskakale, tu mislim na te priče oko Saveza, nekih igara u kojima se spominjala reprezentacija. Ali dobro, sad je to na neki način prošlo...", veli Barić u uvodu razgovora za Sportske novosti pri čemu naglašava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdrava situacija

"Iako će biti teško ponavljati ono što se napravilo u Rusiji, ja sam siguran da ćemo opet imati dobru reprezentaciju! Imamo dobrog izbornika, kvalitetne igrače i zato vjerujem u uspjeh. Situacija oko reprezentacije je zdrava. A kad je takva, onda je uspjeh s obzirom na sve naše kvalitete zagarantiran."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki igrači oprostili su se od reprezentacije nakon osvojenog srebra na SP-u, među njima i Mario Mandžukić. Ivan Santini i Marko Livaja nameću se kao napadači koji bi ga trebali zamijeniti. Upitan je Barić mogu li to napraviti.

"Mislim da je Mandžukić to morao napraviti i da mu je to bila dobra odluka. Vidite kako sad igra jako dobro u Juventusu, sad se može posve posvetiti klubu. Ali da, Mandžukić će nam najviše nedostajati od svih koji su se oprostili. Međutim, znate i sami da je bilo trenutaka kad su neki govorili 'daj Bože da ne igra'."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Santini će 'gristi'

"Ivan Santini? Gledam dosta europskih utakmica, ali priznajem da nisam baš gledao Santinija, belgijska liga je u manjem fokusu. Međutim, vidim da sjajno igra i zabija u Anderlechtu, očito je pravi golgeter. Također, kroz njegove medijske nastupe vidim da je staložen i pametan momak. Za njega mogu kazati 'daj mu Bože sreće'. Siguran sam da će Santini 'milijun posto gristi' i želim mu da zamijeni Mandžukića, ali ne mogu to tvrditi jer ga premalo poznajem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprez s Livajom

"Livaja? On mora neke stvari riješiti sam sa sobom. Očito je jako zapaljiv materijal, a to nije dobro za njega, a može biti loše i za reprezentaciju. To nam ne treba, mora se paziti da ga se ne gura u situacije koje mogu biti zapaljive..."

Želio je Barić još nešto naglasiti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro da je Dalić pozvao Marka Roga. On je igrač koji sigurno ima veliku želju, neka mu se daje prilike. Međutim, ima jedan osobiti problem, predugo ne igra. Želim mu sreću, ali to neće biti tako jednostavno."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo