'HRVATI SU KAO ONI - NEĆE STATI NAKON JEDNE ČAŠE': / Legendarni Vatreni progovorio o putu Hrvatske na SP-u, porazu od Francuza i sličnosti s Rusima

Image
Foto: Mikhail Japaridze / TASS / Profimedia

Slavni napadač je u Rusiji od 2003. do 2007. godine igrao za CSKA iz Moskve, nakon čega je u Njemačkoj bio član HSV-a, minhenskog Bayerna, Wolfsburga i 1860 Munchena

27.4.2020.
12:04
Mikhail Japaridze / TASS / Profimedia
VOYO logo

Proslavljeni napadač i sadašnji pomoćnik Zlatka Dalića u hrvatskoj reprezentaciji Ivica Olić dao je veliki intervju ruskom Sportboxu u kojem je progovorio o velikom uspjehu Vatrenih 2018. godine na svjetskom prvenstvu na kojem je Hrvatska osvojila srebro te se dotaknuo i drugih tema povezanih s nogometom.

Image
RAKITIĆ SE OPRAŠTA OD HRVATSKOG DRESA? /

'Hoću li ići na Euro? Moram obaviti otvoreni razgovor s izbornikom Dalićem'

Image
RAKITIĆ SE OPRAŠTA OD HRVATSKOG DRESA? /

'Hoću li ići na Euro? Moram obaviti otvoreni razgovor s izbornikom Dalićem'

"U reprezentaciji smo imali igrače koji su imali važne uloge u najvećim svjetskim klubovima poput Real Madrida, Barcelona, Juventusa, Liverpoola... i to je glavni razlog što smo stigli do finala. Hrvatska je uvijek imala fenomenalne igrač, ali nikad u tako jakim klubovima, a ova generacija ima iskustvo igranja na najvišoj razini", objasnio je Olić na početku i zatim rekao što je nedostajalo Vatrenima u finalu u kojemu su Francuzi slavili 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ivica Olić

"Finale je posebna utakmica i posebna priča. U prom poluvremenu smo odigrali odlično, to je možda bilo najbolje poluvrijeme u povijesti reprezentacije, ali smo postigli autogol, primili pogodak iz jedanaesterca i bili smo u zaostatku bez obzira na to što smo igrali odlično. U drugom dijelu su Francuzi čvrsto stali u blok s deset igrača i vrebali kontre što im je odgovaralo jer imaju Mbappea", rekao je.

Važna uloga

Olić je zatim Rusima otkrio koje je njegova uloga u svlačionici Vatrenih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U reprezentaciji igra puno igrača s kojima sam i ja igrao, a sada imam ulogu koja je poveznica između igrača i izbornika. Ako se pojavi neki problem, znam kako reagirati".

Olić je zatim u opuštenijem dijelu intervjua prokomentirao razliku između Rusije i Njemačke, država za čije je klubove igrao tijekom karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Njemačkoj je normalno popiti jedno ili dva piva nakon utakmice, a u Rusiji je stvar drugačija - ako ti kažu da smiješ popiti dva, popit ćeš ih deset", rekao je Olić kroz smijeh.

Hrvati poput Rusa

On je u Rusiji od 2003. do 2007. godine igrao za CSKA iz Moskve, nakon čega je u Njemačkoj bio član HSV-a, minhenskog Bayerna, Wolfsburga i 1860 Munchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je povukao paralelu između ljudi iz Rusije i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rusi i Hrvati su jako slični, ako im kažeš da mogu popiti pivo, oni neće stati nakon jedne čaše", zaključio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo