Hrvat o eurogolu: 'Najljepši koji sam zabio u karijeri'

Dva je gola i asistenciju upisao hrvatski nogometaš Sturma iz Graza Darko Bodul pri 3:1 domaćoj pobjedi njegove momčadi u derbiju protiv bečke Austrije u posljednjemu, 36. bundesligaškom kolu

18.5.2012.
8:55
VOYO logo

Utjecao je presudno 23-godišnji centarfor, bivši mladi hrvatski reprezentativac, na rezultat nakon što je ušao u igru u 55. minuti. Izjednačio je u 67. krasno izvedenim škaricama s 12-13 metara udaljenosti.

"Bilo je to sjajno nabacivanje Webera i produženje Okotieja. Vidio sam loptu prekasno i, srećom, uspio iz situacije izvući najbolje što se moglo. Bio je to najljepši gol u mojoj karijeri. Šteta što je došao kraj sezone baš sada kad smo uhvatili formu", rekao je Bodul, inače rođeni Sarajlija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je sa svojim drugim pogotkom i asistencijom Bodul nanio poraz momčadi Ivice Vastića, koja je time izgubila treće mjesto i plasman u eurokupove. Dogodilo se to bečkom klubu prvi put nakon deset punih godina.

S 12 postignutih golova Bodul je završio sezonu na djelidbi trećeg mjesta najboljih strijelaca Austrijske bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kandidata za gol godine Bodul je, piše lokalni Kleine Zeitung, osigurao novi ugovor. Klub ovog ljeta inače napušta osam igrača, među kojima je i hrvatski golman Silvije Čavlina. Traži se i novi trener.

Lani austrijski prvaci ove su sezone završili na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo