Najbolja golmanica svijeta pala na doping testu!

Hope Solo, 31-godišnja golmanica ponajbolje svjetske ženske nogometne reprezentacije, Sjedinjenih Država, pala je na dopinškom testu kojem je izvan natjecanja podvrgnuta 15. prošlog mjeseca.

10.7.2012.
9:24
VOYO logo

U njezinu urinu pronađena je zabranjena supstanca kanrenon. Ipak, njezina je kvalifikacija specifična, te sportašu dopušta pomilovanje uz javnu opomenu pri prvom pronalasku.

Upravo se to i dogodilo Solo, koju je Američka antidopinška agencija (USADA) javno opomenula. Šesnaest dana prije početka ženskoga olimpijskog turnira u Londonu i dan uoči odlaska na pripreme u Englesku s kolegicama reprezentativkama, Solo se mirno može pripremati za Olimpijske igre na kojima će Amerikanke braniti zlato iz Pekinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzela sam lijek koji mi je prepisao moj liječnik opće prakse zbog predmenstrualnih tegoba. Nisam znala da sadrži dijuretik. Čim sam shvatila da sam pala na doping-testu, USADA-i sam ponudila opsežno objašnjenje. Pogriješila sam nesvjesno, a uzeti lijek nije mogao ni na koji način utjecati na moje igre", rekla je Solo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo