HOĆE LI SE OSTVARITI MAMIĆEVE PRIJETNJE: / Modri u sljedeća tri kola već mogu slaviti jesenski naslov, a mogu i propasti

Image
Foto: Pixell
13.10.2017.
12:16
Pixell
VOYO logo

"Bez obzira što je ovo nakon dugo godina prvi put da smo ja i moji suradnici imali priliku gledati poraz Dinama i gubitak titule i Kupa, ja sam silno ponosan da sam dio nogometne obitelji. Rijeka je u potpunosti zaslužila osvajanje prvenstva i Kupa. Tu nema nikakve mrlje. Bili su uvjerljivo bolji, ali ja poručujem njima, Hajduku i drugima: Vidjeli ste to sad i nikad više", rekao je Dinamov Savjetnik Zdravko Mamić poslije razočaravajuće sezone Modrih.

Samo par mjeseci poslije, uz velike probleme na otvaranju sezone, ispadanja iz Europe i promjene na klupi, Dinamo je uspio vratiti se na pobjedničke staze te je opet najozbiljniji kandidat za naslov prvaka. Barem za sada. Jer, u sljedećih deset dana pred Modrima su tri teška ispita.Marija Cvitanovića i društvo u subotu na Maksimiru čeka ogled s Osijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem kolu u Gradskom vrtu dvije su momčadi odigrale bez pobjednika pa je ovo idealna prilika da Dinamo s tri boda u prvom od tri nadolazeća derbija osvoji itekako važne bodove u borbi za naslov. Također, dodatni motiv bit će povratak Arijana Ademija nakon dvogodišnje suspenzije.

Samo tjedan dana kasnije slijedi veliki derbi na Poljudu i utakmica s Hajdukom. Modri su već ove sezone srušili momčad Joana Carrilla. U četvrtom kolu na Maksimiru je bilo 3:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prođu li Modri neokrznuto u ove dvije utakmice imati će sasvim sigurno priliku napraviti ozbiljan iskorak u prvenstvu jer tjedan dana poslije gostovanja u Splitu u Zagreb dolazi aktualni prvak Rijeka.

Image
Foto: PIXSELL

06.08.2017., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 4. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Slavlje nakon gola. Soudani. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo ih je baš kao i Hajduka, već jednom pobijedio. U petom kolu na Rujevici je bilo 0:2. Bio je to ujedno prvi poraz Riječana na tom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim je sigurno da će ove tri utakmice biti presudne za Dinamo u nastojanju da prvo osiguraju jesenski naslov prvaka i naprave osjetnu razliku uoči ključnog dijela sezone i konačnog raspleta.

Da mogu mirno dočekati hat-trick derbija najbolje govori podatak prema kojem su Modri ove sezone bez poraza. Upisali su devet pobjeda i dva remija. U isto vrijeme prošle godine imali su na svom računu sedam pobjeda, tri remija i poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje na tablici također im nije išlo u prilog. Ispred njih su bili i Rijeka (29 bodova) i Osijek (24 boda, bod više od Modrih).

Trenutno je Dinamo vodeća momčad s 29 bodova, dok Rijeka ima četiri manje na drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

23.09.2017., Gradski stadion, Koprivnica- Hrvatski Telekom Prva liga, 10. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Rijeka. Matjaz Kek Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Prvacima u ovogodišnjoj utrci za naslov sigurno nije pomogla činjenica da su ostali bez najboljeg igrača prošle sezone Franka Andrijaševića, ali i Stefana Ristvovskog. Na njihov lošiji start utjecale su i kvalifikacije za Ligu prvaka te nastupi u Europskoj ligi jer nije momčad Matjaža Keka naviknuta na takav tempo.

Riječani, inače, lani nisu znali za poraz, dok su do 11. kola već upisali dva. Uz već spomenuti od Dinama upisali su poraz i od Osijeka. Prvaci u sljedeće dvije utakmice do Dinama ne smiju kiksati misle li ostati u utrci za prvaka. Za vikend igraju s Istrom, a potom im na Rujevicu dolazi Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodi li se suprotno lako je moguće da se ostvare najave Zdravka Mamića s početka teksta.

Pogotovo jer će Dinamo u siječnju najverojatnije biti jači za Marija Gavranovića, prvog napadača Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo