HOĆE LI RIJEKU I DALJE TRESTI EUFORIJA? / Dinamo objavio podatke koji bi trebali zabrinuti Keka i društvo

Image

Navijači Rijeke posljednjih nekoliko tjedana žive u nadi da bi njihov klub napokon mogao doći do naslova prvaka.

9.11.2016.
17:03
VOYO logo

Jasno razlog tomu je fenomenalna forma momčadi Matjaža Keka. U 15. prvenstvenih kola nanizali su 13 pobjeda i dva remija. Niti jedan poraz. Posljednji put Rijeka je prosula bodova 11. rujna kada je na gostovanju kod Cibalije bilo 0:0. Od tada su nanizali samo pobjede. Od njih sedam posebno su upečatljive one nad Dinamom (5:2), Osijekom (3:0) i Hajdukom (2:1). Ti se klubovi naime na tablici upravo tim redoslijedom nalaze iza vodeće momčadi prvenstva.

Međutim, šest bodova prednosti nad Dinamom nije ono što ulijeva optimizam fanovima Rijeke nego odlična igra u oba smjera. Rijeka je ove sezone dala 33 golova, a primila ih je samo sedam. Dinamo je pak na omjeru 24:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Modri su svjesni da zaostatak na tablici ništa ne znači pa su izračunali da su ove sezone uvjerljivije krenuli nego prošle.

"Poslije 15 odigranih kola Dinamo zauzima drugo mjesto s 35 osvojenih bodova. Modri su slavili čak 11 puta, dok su po dva puta remizirali i izgubili. Ako se komparira rezultatski učinak u istom razdoblju prošle godine, učinak je 30 posto bolji nego lani u 15 kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prošle sezone momčad je nakon 15 kola imala sedam pobjeda, čak šest remija i dva poraza te se tada nalazila na trećem mjestu ljestvice, s dva boda manje od drugoplasiranog Hajduka, i četiri manje od prvoplasirane Rijeke. Na kraju te, prošle, sezone Dinamo je osvojio 11. uzastopni naslov prvaka", hvale se prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišli su i korak dalje te su naveli kako im je ovo drugi najbolji ulazak u sezonu otkako je prije tri godine krenula Liga 10.

"Samo u sezoni 2014/15. Modri su osvojili više bodova (37) nakon 15 odigranih kola, dok su sezonu ranije (2013/14.) u isto toliko utakmica osvojili 33 boda. U tom istom razdoblju, dok su Modri zadržali razinu u rezultatskom pogledu, Rijeka je rezultatski napredovala od 3. mjesta (29 bodova) nakon 15 kola u sezoni 2013/14. preko 2. mjesta u sezoni 2014/15. (33 boda) do 1. mjesta u tekućoj sezoni s 41 osvojenim bodom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na sve statističke pokazatelje, za razliku od prijašnjih sezona kada je Dinamo s lakoćom stizao do naslova prvaka, Modri će znatno morati podići razinu igre kako bi se suprotstavili Rijeci. Kraj europske avanture i zimska pauza stoga bi trebali poslužiti Ivajlu Petevu kako bi što bolje spremio momčad za tešku borbu s Rijekom.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo