TKO ĆE NASLIJEDITI KOPIĆA? / Javio se slavni Slovenac i progovorio o dolasku na Maksimir: 'Dinamo? Zaslužujem nešto veliko...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Željko Kopić je preuzeo klupu Modrih početkom prosinca

14.12.2021.
18:07
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Željko Kopić imenovan je početkom prosinca privremenim trenerom prve momčadi Dinama koju će voditi u preostalih pet utakmica do kraja polusezone.

Image
JESTE LI PRIMJETILI? /

Oršić je u Londonu poludio na Kopića: 'Ma kad sam izašao van bio sam vruće glave i nisam baš najbolje reagirao'

Image
JESTE LI PRIMJETILI? /

Oršić je u Londonu poludio na Kopića: 'Ma kad sam izašao van bio sam vruće glave i nisam baš najbolje reagirao'

Uprava Dinama odlučila je Kopića postaviti na mjesto glavnog trenera koje je ostalo upražnjeno nakon je dosadašnji strateg Damir Krznar poslije poraza u četvrtfinalu Hrvatskog kupa od Rijeke (1-3) dao ostavku na tu dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopić je do sada Modre vodio u tri utakmice. Debitirao je porazom od Hajduka na Maksimiru, a potom je upisao dvije pobjede, protiv slavnog West Hama u Europskoj ligi i Slaven Belupa u HNL-u.

No, vjeruje se da se Kopić neće dugo zadržati na klupi, već da će tu poziciju za stalno preuzeti neki drugi stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo se s dolaskom na Maksimir povezivao slovenski izbornik Matjaž Kek, no od toga neće biti ništa, a nakon toga se pojavila priča da bi Modre mogao preuzeti njegov sunarodnjak Darko Milanič, koji bi stigao u tandemu s drugim legendarnim Slovencem Zlatkom Zahovičem koji bi postao sportski direktor.

Image
Foto: Profimedia

Zlatko Zahovič

Sada se o toj priči oglasio i sam Zahovič u razgovoru za slovenski Sportklub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad dođe prijelazni rok, sve je spremno. Prije toga ima dosta lobiranja, večera, ručkova. Puno je posla pred tim. Na kraju se dogodi iskra ili ne. Ovo je velika stvar. Potrebno je održavati dobre odnose, kontakte. Trebate zvati ljude da vas se sjećaju. Hoće li se formirati krug ovisi o mnogim stvarima”, rekao je Zahovič.

Image
Foto: Profimedia

Darko Milanič

Potom je progovorio o interesu Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne tražim ništa, ali da se nešto dogodilo, dobro bih razmislio. Spreman sam, ali ne tražim. To o Dinamu je više bio folklor za okretanje kotača. Dinamo je veliki klub, i moja prošlost nešto znači. Stvari također treba malo napuhati. Zašto sam bio gostoljubiviji u razgovorima s hrvatskim medijima nego sa slovenskim? U nogometu sam bio 32 godine, odatle se priča nastavila. Tu je počelo, pa sam odredio prioritete. Davao sam izjave i za slovenske medije, ali tamo sam dao još nekoliko. Tu je počela priča", komentirao je pa otkrio je li o tome razgovarao s potencijalnim novim trenerom Modrih Milaničem:

“Ne, nismo. Nije bilo potrebe. To su stvari koje se dogode same od sebe.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo je "nešto veliko"'

Zahović je prije nekog vremena rekao da ga više ne vuče nogomet, no došlo je do promjene.

"Nisam to rekao. Govorio sam da bi se trebalo dogoditi nešto veliko, što Dinamo svakako jest. Rekao sam da mora biti nešto veliko. Ne znam koliko sam puta igrao u Ligi prvaka, postigao mnogo golova… Ovo je moj život, ali mislim da zaslužujem nešto veliko. Ako ne, u redu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahovič je nakon velike igračke karijere bio direktor Maribora i na toj je poziciji napravio sjajne stvari.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo