HNS SE OGLASIO OKO NAPADA NA IVANA BEBEKA: / Evo što su poručili nakon incidenta koji je užasnuo javnost

Image

Hrvatska krovna nogometna institucija se oglasila

5.8.2019.
16:23
VOYO logo

Nakon što je u nedjelju poznati hrvatski sudac Ivan Bebek napadnut u Sinju, oko cijelog događaja se oglasio Hrvatski nogometni savez na svojoj službenoj stranici. Iz HNS-a su poručili kako osuđuju taj događaj i da pozivju "institucije države da identificiraju i procesuiraju počinitelje".

Image
SUDAC BEBEK NAPADNUT I PRETUČEN: /

Strava i užas nakon utakmice Hajduka; detalji napada zgrozili Hrvatsku

Image
SUDAC BEBEK NAPADNUT I PRETUČEN: /

Strava i užas nakon utakmice Hajduka; detalji napada zgrozili Hrvatsku

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni sudac Ivan Bebek verbalno je i fizički napadnut u Sinju, za što je podnio prijavu policiji.

Neovisno o motivima napada, Hrvatski nogometni savez osuđuje bilo kakav oblik nasilja te poziva institucije države da identificiraju i procesuiraju počinitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS će pratiti razvoj slučaja i prema potrebi dodatno reagirati kada bude poznato više detalja, kao i motivi napadača.

Sudio u Splitu, pretučen u Sinju

Bebek je napadnut u Sinju nakon što je u nedjelju sudio dvoboj Hajduka i Lokomotive u Splitu. Sve je krenulo najprije verbalnim napadom koji je potom prerastao u fizički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čuo sam se s Ivanom, dobro se drži, ali naravno da nikome u ovakve situacije nisu jednostvne za proživjeti”, rekao je poznati, u Splitu i Dalmaciji omraženi hrvatski nogometni sudac Bruno Marić koji nije dodatno želio ulaziti u detalje napada. Navodno je Bebek dobio dobre udarce, sukob je bio ozbiljan, ali izbjegao je puno teže ozljede.

‘Bebeka su napadači udarili s leđa’

“Fizičkom napadu kumovala su dobacivanja u klubu i verbalne uvrede prema Bebeku, koji je tražio da pripaze na njega i društvo, a nakon što je zaštitar stao pokraj njih, dobacivanja su prestala. Međutim, verbalni napadi na Bebeka nastavili su se kada je nogometni sudac izašao na parking ispred kluba”, javlja Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tada mu je par osoba prišlo u neposrednu blizinu vrijeđajući ga. Tada je došlo do fizičkog napada na suca iz Rijeke. Zaštitar koji ga je pratio zastao je, nastala je gužva, a Bebeka su napadači udarili s leđa. Nekoliko puta udarili su ga dok je bio na podu te pobjegli”.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo