LOVA DO KROVA / HNS objavio financijski izvještaj za prošlu godinu i ostvarili su impresivnu zaradu. Otkriveno i koliko će Prva HNL zaraditi od novih TV prava

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje, nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi

17.3.2022.
15:43
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkom hotelu Sheraton održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Predsjednik Kustić obratio se skupštinarima prigodnim govorom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dragi članovi skupštine, dragi prijatelji, hvala vam na dolasku na današnju skupštinu, na kojoj je glavna tema izvještaj o radu za 2021. godinu, koja je bila sjajna za Hrvatski nogometni savez. No, vjerujem da će aktualna godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima. Vjerujem da se svi slažemo kako je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove. Zahvaljujem Hrvatskom Telekomu i Supersportu na povjerenju te sam uvjeren u vrlo uspješnu suradnju kroz koju ćemo komercijalno, marketinški i PR-ovski dodatno ojačati našu Prvu ligu i druga natjecanja. Dogovorenih 44 milijuna eura u četiri godine bit će izuzetno važan doprinos budžetima naših klubova te će osigurati daljnji razvoj nogometa u zemlji", rekao je između ostalog Kustić.

Predsjednik verifikacijske komisije, Dubravko Galović, podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 68 zastupnika, uz 11 odsutnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zarada od oko 3.5 milijuna eura

Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice.

Članovi Skupštine usvojili su završni račun za 2021. godinu, koji je predstavila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Ostvareni su prihodi od 286.510.776,64 kn te rashodi u iznosu od 260.107.490,26 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 26.403.286,38 kn. Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to: prihodi od sudjelovanja A reprezentacije na Europskom prvenstvu, prihodi od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme. Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje, nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski izvještaj pogledajte OVDJE.

John Gašparac sumirao je glavne točke iz revizorskog izvještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema našem mišljenju, financijski izvještaji su fer prezentirali financijski položaj HNS-a i njegovu financijsku uspješnost, u skladu sa Zakonom", rekao je Gašparac.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo