Nijemac izmislio taktiku protiv Messija: 'Nipošto flaster!'

Izbornik švicarske nogometne reprezentacije Ottmar Hitzfeld otkrio je dan uoči utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Argentine da nema namjeru staviti "flaster" na Lionela Messija.

30.6.2014.
18:06
VOYO logo

Sjajni napadač Gaučosa odlučio je svaku od tri utakmice u skupini F Svjetskog prvenstva. Pogotke je zabijao Bosni i Hercegovini, Iranu i Nigeriji (2). Unatoč toj činjenici, izbornik Hitzfeld nema namjeru stavljati posebnog čuvara na argentinskog genijalca.

"Da li ću staviti posebnog čuvara na Messija? Nipošto. Upotrijebit ćemo vrlo dobro uigranu obranu u namjeri da ga zaustavimo. Svaki se igrač mora koncentrirati na svoj zadatak u obrani i tada će njihova razina opreza biti na maksimumu. Svatko mora odraditi svoju ulogu, moramo biti spremni pokrivati jedni druge, no prije svega ne smijemo griješiti. Na taj način ćemo se obraniti od Messija", rekao je Nijemac, koji za razliku od mnogih trenera ne sanja argentinskog genijalca noćima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Ne sanjam o njemu. Uživam gledati ga kako igra nogomet, kao vjerujem i svatko tko voli ovaj sport. No ništa što napravi u utorak me neće inspirirati, neovisno o tome kako uspješan bio u svojoj izvedbi", zaključio je izbornik Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Švicarske i Argentine na rasporedu je u utorak s početkom u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo