HAJDUKOVE LEGENDE ČESTITALE 95. ROĐENDAN LONČARU: / Pročitajte čestitku 'najuglednijem navijaču kluba'

Image
Foto: PIXSELL

'Posebno ste, sjećamo se, koristili riječ dostojanstvo, pledirali ste da na taj način nosimo dragi dres'

2.4.2019.
19:46
PIXSELL
VOYO logo

Jedanaestorica bivših nogometaša Hajduka uputila su rođendansku čestitku Budimiru Lončaru, diplomatu, bivšem savjetniku predsjednicima Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću, ali i velikom navijaču splitskog kluba.

Slaven Bilić, Ivan Buljan, Vilson Džoni, Jurica Jerković, Ivan Katalinić, Dražen Mužinić, Luka Peruzović, Ivica Šurjak, Igor Štimac, Zlatko Vujović i Zoran Vujović potpisnici su pisma-čestitke koje je, navode Novosti, pročitano na sinoćnjoj proslavi Lončarevog 95. rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo ga u cijelosti:

Dio iste obitelji

'Dragi šjor Leko,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

neki od nas Vas zovu barba Leko, da izbjegnemo onu službenu notu, obzirom da se godinama poznajemo i pripadamo velikoj obitelji Hajduka. Povod ovom našem pismu je sretna okolnost da Vam možemo čestitati 95. rođendan, uz želju da ga provedete u zdravlju i veselju s Vama najbližima, te da kao i do sada ostanete vitalni i u slijedećim godinama.

Mi, igrači najboljih generacija Hajduka, poneseni Vašom odanosti prema našem klubu želimo naglasiti kako danas, a bilo je i u prošlosti, na milijune naših navijača, zaljubljenika u 'bijele', objektivno niti jedan među njima, nije bio Vašeg ranga i ugleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najugledniji navijač Hajduka

Zadužili ste Hajduka ne samo kao najstariji i najdugovječniji navijač i istinski prijatelj našeg kluba, nego najugledniji u svjetskim okvirima. Zaista je jedinstveno to koliko je u Vašoj memoriji složeno doživljaja o Hajduku, upamćenih utakmica, momčadi, trenera, funkcionara, simpatizera našeg kluba, kao i drugih brojnih detalja da Vam moramo izraziti divljenje.

Privilegirani i impresionirani

Pamtimo brojne susrete s Vama, zaista, bilo smo privilegirani, ali često i impresionirani, jer Vam je, u povijesti kluba, doslovno jedinome omogućeno i prisustovanje stručnim sastancima uoči utakmica ili u svlačionicama stadiona. Znali ste nam u tim prilikama uputiti svoju riječ, ukazati nam na vrijednost uloge igrača Hajduka. Posebno ste, sjećamo se, koristili riječ dostojanstvo, pledirali ste da na taj način nosimo dragi dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujte nam, često smo se pitali, dozvolite i doslovno čudili s koliko razumijevanja pratite Hajduka, koliko znate suštinu nogometa, pa i prilike na svjetskom planu. Neki od nas su čuli da Vam je davnašnja želja, u mladosti bila biti trener, u stvari to je možda i neostvareni san, pa se otuda može i shvatiti toliko znanja za čovjeka koji je imao sjajnu diplomatsku karijeru. Ipak držimo da je Vaša uloga u diplomaciji vrednija i važnija.

Želimo Vam još jednom sve najbolje, zahvalni, jer ste uvijek uz Hajduka, nadajmo se da ćemo zajedno doživjeti napokon i tu novu titulu prvaka države.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo