NAJTEŽA KAZNA U POVIJESTI HNL-a: / Hajduk zaradio žestoke sankcije, poznato koliko će igrati pred praznim Poljudom

Image
Foto: Pixell

Splićani su teško kažnjeni zbog incidenata na tribinama i bacanja baklji na teren zbog čega je stradao vatrogasac.

4.10.2018.
12:27
Pixell
VOYO logo

Disciplinski sudac Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmice 9. kola.

"HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo. Tijekom utakmice suci i delegati utakmice evidentirali su upotrebu velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona", stoji u priopćenju Prve HNL koje se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gyurcso kamenovan

"Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u od 62. do 68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen", piše.

Image
Foto: Pixsell

25.09.2018., Zagreb, stadion Vrapce - 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa, NK Vrapce - HNK Hajduk. Mladen Pralija, Zoran Vulic, Mario Carevic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Najteža kazna

"Pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5000 kuna", odluka je disciplinskog suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli su do sada igrali najviše dvije utakmice bez navijača i to nakon nereda s Rijekom 2014. i 2017.

Hajduk je sada dobio možda i najtežu kaznu u povijesti HNL-a. Možda je eventualno bila teža ona zbog neodigranog derbija prije četiri godine. Tadašnji disciplinski sudac Krešimir Vlajčević Splićanima je oduzeo tri boda, a Brbiću, Hrabaru, Majiću, Koceić-Bilanu i Pavasoviću-Viskoviću odredio godinu dana zabrane rada u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo