POČELO JE! / Hajduk zbog goleme bakljade dobio kaznu veću nego svi ostali klubovi u ligi zajedno

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Dinamo je kažnjen s 5.000 kuna nakon utakmice Dinamo - Lokomotiva jer su navijači Dinama u 12. i 13. minuti zapalili po jednu dimnu kutiju i jednu baklju

21.7.2022.
20:07
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac Prve HNL, Alan Klakočer, odrezao je kazne klubovima nakon prvog odigranog kola proteklog vikenda.

Hajduk je kažnjen je s 12.000 kuna nakon utakmice Istra 1961 - Hajduk jer je gostujuća navijačka skupina Torcida kojih je bilo oko 1200 smještenih na južnoj tribini zapalila prvu baklju u 14. minuti te je ista izgorjela na tribini, dok je drugu baklju zapalila u 26. minuti koja je također izgorjela na tribini. U 70. minuti utakmice gostujuća navijačka skupina Torcida prvotno je zapalila 2 baklje i 4 bljeskalice te su iste sve bačene u teren za igru, potom su zapalili još 13 baklji koje su izgorjele na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog navedenog sudac je morao prekinuti utakmicu od 70 do 72. minute. Ponovo u 73. minuti gostujuća navijačka skupina Torcida pali jednu baklju i istu bacaju u teren za igru zbog čega je sudac morao prekinuti utakmicu te je prekid trajao 30 sekundi. Također su isti u 73. minuti zapalili tri baklje i dvije dimne kutije koje su sagorjele na tribini. Također je ponovno u 74. minuti utakmice zapaljena jedna dimna kutija koja je sagorjela na tribini.

Image

Ostali su još i dobro prošli

Istra 1961 kažnjena je s 5.000 kuna nakon utakmice Istra 1961 - Hajduk jer je domaća navijačka skupina Demoni koji su bili smješteni na sjevernoj tribini (bilo ih je 200) u 56. minuti utakmice zapalila jednu baklju koja je izgorjela na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je kažnjen s 5.000 kuna nakon utakmice Dinamo - Lokomotiva jer su navijači Dinama u 12. i 13. minuti zapalili po jednu dimnu kutiju i jednu baklju koje su izgorjele na tribini, dok su ponovno u 75. i 76. minuti zapalili osam baklji koje su sve izgorjele na tribini.

Mateo Marić (Lokomotiva) i Edin Julardžija (Gorica) kažnjeni su s po 5.000 kuna i dvije utakmice neigranja zbog crvenih kartona, a Borja Zabala iz stručnog stožera Istre 1961 kažnjen je s 1.000 kuna zbog isključenja prilikom izlaska s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo