MOGU ZAVRŠITI I 5. / Hajduk više nije hit: Klub trese kriza, sve manje i novinara; 'Nešto malo vas je danas...'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je održao konferenciju za medije pred malim brojem preostalih sportskih novinara

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

19.4.2024.
13:21
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

HNK Hajduk u petak je odradio konferenciju za medije pred malobrojnim novinarima, jedinim preostalim koji prate splitski nogometni klub.

Image
TITANIK NA POLJUDU /

Hajduk ostao bez 'svetog trojstva' svakog kluba: 'Sad kad brod tone, svi 'biže' s broda'

Image
TITANIK NA POLJUDU /

Hajduk ostao bez 'svetog trojstva' svakog kluba: 'Sad kad brod tone, svi 'biže' s broda'

Kad je Hajduk imao rezultat i bio vodeći na tablici, ali ne samo vodeći, nego i kad je bio drugi, ali u igri za toliko željenu titulu prvaka, pressice Hajduka su bile itekako posjećene. Sad to, očito, više nije slučaj, jer je došlo do krize rezultata u jeku borbe za prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Nešto malo vas je danas...", obratio se Duje Biuk, Hajdukov direktor strateških komunikacija malobrojnim novinarima na pressici dan prije utakmice 31. kola HNL-a, koju u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred rijetke preostale novinare stao je Jure Ivanković, koji nakon smjene Mislava Karoglana vodi momčad samo do kraja sezone, preostalih šest kola. Hajdukima pet poraza u nizu. Od toga 4 na Poljudu.

Velika kriza trese klub na svim razinama, a lista ozlijeđenih u Hajduku nikad nije bila veća. Podsjećamo, Hajduk je u kratkom periodu ostao bez trenera Karoglana i predsjednika Jakobušića, a na odlasku je i sportski direktor Nikoličius. Ispali su Splićani iz Kupa i utrke za naslov. Zbog nereda Torcide kažnjeni su igranjem domaćih utakmica bez gledatelja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, hajdukovci se tješe i hrabre da Hajduk bolje igra u gostima, nego kod kuće i da bi gostovanje Hajduka u Koprivnici, na neugodnom terenu, mogao biti povratak pobjedama.

"Atmosfera koju rade navijači je dodatni motiv igračima. Mogla bi to biti okolnost koja nam ide u prilog. Svaka utakmica u Koprivnici kada gostuje Hajduk ili netko od klubova iz vrha je teška. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i da ćemo poentirati", rekao je privremeni trener prve momčadi Hajduka Jure Ivanković koji ima težak zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mora probuditi momčad, Jer, ako do kraja Hajduk nikog ne dobije, može čak biti i peti. Još je 18 bodova u igri.

"Ne bavim se kalkulacijama. Idemo pokazati karakter i zabilježiti pobjedu. Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine. Nadam se da će utakmica ići tijekom kako i planiramo i da ćemo se nametnuti", izjasnio se Jure Ivanković i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta se igrača žali nakon utakmica na taj travnjak, vjerojatno je dotrajao. Lista naših ozljeda je duža, oni neće ići. Svi koji su spremni, među njima je i Perišić, idu. Pa ćemo u skladu s rezultatom donositi odluke."

Mogu li igrači sada kad su dobrano pali zaigrati bolje i hoće li netko od mladih možda dobiti priliku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije lako izaći iz krize, bitno se stabilizirati. A nakon toga uhvatiti pozitivan niz i sezonu završiti dostojanstveno. Hrgović Šimun je ozlijedio gležanj, putuju Skoko i Petrašilo. Vidjet ćemo hoće li dobiti šansu", izjavio je Jure Ivanković.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo