britanac u problemima / Hajduk tuži poznatu rock zvijezdu? Bivši pjevač Oasisa kopirao grb 'Bijelih' za svoju robnu marku

Image
Foto: GSAA/WENN/PIXSELL

Nekadašnji pjevač Oasisa i engleska rock zvijezda Liam Gallagher mogao bi se naći u velikim problemima zbog plagiranja Hajdukovog dresa

24.2.2019.
22:39
GSAA/WENN/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk razmatra pravnu akciju protiv bivšeg pjevača grupe Oasis Liama Gallaghera.

46-godišnji glazbenik optužen je za kopiranje grba poljudskog velikana nakon što se pojavila nova linija majici njegovog brenda 'Pretty Green', čiji logo neodoljivo podsjeća na onaj splitskog kluba. Jedina razlika je što na obrubu oko crveno-bijele šahovnice ne piše 'Hajduk Split', već stoji 'Pretty Green'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi splitskog kluba navodi se kako "Hajduk nije dao dopuštenje za korištenje svoje marke u Gallagherovoj modnoj liniji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gallagher je inače svoj brend pokrenuo još 2009. godine. 

Za sada je dakle, jedino sigurno da Hajduk nije dopustio Liamu Gallagheru pravo na korištenje grba, dapače u Mirroru prenose i izjavu neimenovanog dužnosnika splitskog kluba koji je kazao kako su cijeli slučaj predali odvjetnicima koji će donijeti odluku o mogućoj tužbi i nadoknadi štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno je bezobrazno to napraviti, to je stari klub čiji navijači kupuju raznu robu i skupljaju novac kako bi mu financijski pomogli. Ovakva krađa je nešto neoprostivo za svakog nogometnog navijača" dodali su u Mirroru.

Inače sporne majice na tržištu se prodaju za 50 eura po komadu, neki izvještaji govore da je Liam Gallagher ostvario finu zaradu i kako je red da plati odštetu, te robu povuče s tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo i obje majice pa sami pronađite sličnosti: 

Hajdukov dres: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pretty Green' majica: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike