HAJDUK SE POHVALIO ODLIČNIM VIJESTIMA: / 'Vjerujem da su današnjim činom svi zagovornici toga konačno došli na svoje'

Image
Foto: PIXSELL

Uplaćenih oko 2,7 milijuna kuna znače kraj dugovanja na ime kredita

20.12.2017.
17:35
PIXSELL
VOYO logo

'Pet godina nakon podizanja kredita od 30 milijuna kuna kojim je klub spašen od stečaja, Hajduk je uplatio Gradu iznos od 2.690.999,80 kuna čime je dugovanje u potpunosti vraćeno', potvrdili su iz Hajduka na službenim internetskim stranicama kluba.

Dana 12. prosinca 2012. Gradsko vijeće, podsjeća izvor, odbilo je dati jamstva za spas Hajduka, no već 15. listopada 2012. je na sjednici jamstvo za saniranje hitnih obveza, sprječavanje ovršnih postupka i osiguranja tekuće likvidnosti ipak izglasano. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja kratko nakon toga odobrila je državnu potporu za sanaciju sadržanu u jamstvu koje je Grad Split dao klubu i kredit od 30 milijuna kuna podignut je u dvjema bankama u iznosima po 15 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugovanje je zatvoreno

U opisu kako je dug vraćen navode se problemi ugovorene dinamike plaćanja te kako je Grad Split kao jamac podmirio dug prema bankama u visini 23.000.000,00 kn u listopadu i studenom 2013. te u siječnju 2014. ostatak od 8.192.478,78 kuna. Hajduk se tom prilikom obvezao podmiriti dugovanje u roku od tri godine, a Grad je obračunao kamate na dug za jamstvo od dodatnih 1.132.302,99 kuna. Dodaje se i kako je klub umjesto Grada izvršio neophodna ulaganja u stadion te pritom u skladu s mogućnostima podmirivao svoje obveze te da je 2.690.999,80 uplaćeno Gradu tijekom dana čime 'je u potpunosti podmireno i zatvoreno dugovanje HNK Hajduk prema Gradu na ime kredita'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa zadovoljstvom mogu kazati da smo današnjom uplatom u potpunosti zatvorili dug po jamstvu za kredit koji smo imali prema Gradu. Grad je jamstvom pomogao Hajduku u trenutku kad mu je to bilo najpotrebnije. Danas se kao vlasnik ponaša partnerski i odgovorno te smo uz puno truda, kvalitetnu suradnju i bez ugrožavanja poslovanja Kluba, vratili dug i zatvorili još jedno bitno poglavlje", kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos i zaključio:

Opravdano povjerenje

"Još jednom hvala svim gradskim upravama koje su kroz ove godine svojim odlukama pokazale povjerenje i razumijevanje prema Hajduku, a nadam se kako smo odgovornim poslovanjem i vraćanjem duga to povjerenje opravdali. Vjerujem da su današnjim činom i svi zagovornici toga da se Hajduku pomogne te 2012. godine konačno došli na svoje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo