VELIKO MUČENJE I ZVIŽDUCI NA POLJUDU: / Hajduk na jedvite jade prošao osrednje Rumunje

Image

Nogometaši Hajduka teškom su mukom izborili plasman u treće pretkolo Europske lige u kojem će igrati protiv ukrajinske Oleksandrije.

21.7.2016.
13:40
VOYO logo

HAJDUK - IASI 2-1

HAJDUK: Stipica, Juranović, Nižić, Ćosić, Milić, Jefferson, Kožulj, Sušić, Tudor, Vlašić, Said

IASI: Grahovac, Mihalacke, Gheorghe, Voicu, Bole, Frasinescu, Tiganasu, Ciucur, Mitić, Cristea, Piccioni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Tudor (22), 1-1 Ciucur (26), 2-1 Ohandza (90)

U uzvratnoj utakmici 2. pretkola Hajduk je pred 20.000 gledatelja na Poljudu u posljednjim trenucima došao do pobjede 2-1 protiv rumunjskog CSMS Iasija. Prošlotjedni dvoboj u Rumunjskoj završio je rezultatom 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je odigrao vrlo slabu utakmicu, u obrani je često vladala prava konfuzija i sreća je za Splićane da momčad koja je prošlu sezonu okončala na sedmom mjestu rumunjskog prvenstva to nije kaznila.

Sjajan gol Tudora

Poveo je Hajduk u 22. minuti sjajnim pogotkom Frana Tudora. S desne strane je nabacio Sušić, Jefferson prenio loptu glavom, a Tudor efektno, iz prve, sa sedam metara pogodio iz okreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Fran Tudor

Poljud je 'eksplodirao', ali navijači još nisu do kraja ni proslavili gol, a već je bilo 1-1. U 26. minuti lopta se odbila do Ciucura koji je prevario čuvara, pucao s 15 metara i pogodio donji lijevi kut gola Dantea Stipice koji nije bio previše siguran u ovoj utakmici.

Hajduk je nakon primljenog gola nastavio igrati slabo. Bilo je puno nesigurnosti u obrani i nepovezanih napada, pa i ne čudi da su se s tribina više navrata čuli zvižduci. Najveću su priliku gosti imali u 58. minuti kada je Jefferson na crti zaustavio loptu nakon udarca Gheorghea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljutiti Pušnik

Živjeli su Splićani vrlo opasno, trener Marijan Pušnik je bio vidljivo ljutit, ali na kraju su navijači ipak slavili pobjedu. U 90. minuti se Ohandza, koji je ušao u igru na poluvremenu, sjurio u u šesnaesterac, razgrtao je čuvare jednog po jednog, pa pucao iskosa s desne strane i pogodio dalji kut Grahovčeva gola za konačnih 2-1.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

OSJETITE DAŠAK ATMOSFERE S POLJUDA: Ovako je izgledala Hajdukova bitka s Rumunjima

Image

OSJETITE DAŠAK ATMOSFERE S POLJUDA: Ovako je izgledala Hajdukova bitka s Rumunjima

Pred hajdukovcima je sada tjedan dana bez utakmica budući da je prvenstveni derbi protiv Dinama odgođen. Idući četvrtak gostuju kod Oleksandrije koja je prošlu sezonu završila na šestom mjestu ukrajinskog prvenstva.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo