Nevjerojatno što je sudac rekao za čisti penal Hajduka!

Bio je to derbi s okusom nekih starih dana, kada se igrao pravi muški nogomet, s pregrštom šansi (i promašaja), ali i pokojom sudačkom greškom.

28.2.2013.
9:44
VOYO logo

Dinamo je u odgođenoj utakmici 21. kola pobijedio Hajduk na Poljudu s 2:1, ali na kraju će se samo pričati o nedosuđenom penalu za Splićane. Tino Sven Sušić je u 80. minuti pucao prema golu Ivana Kelave, a loptu je na travnjaku rukom zaustavio Šime Vrsaljko i spriječio izjednačenje. Glavni sudac utakmice Ivan Bebek možda i nije mogao vidjeti tu situaciju, ali što je radilo ostalih pet sudaca na utakmici i zašto mu nisu signalizirali očito namjerno zaustavljanje lopte rukom, nije baš sasvim jasno.

"Penal je bio očit, 100 posto! Lopta je prošla Kelavu, a Vrsaljko se bacio i rukom odbio loptu. Odmah sam potrčao prema sucu i rekao mu da je penal, a on mi je samo odgovorio da mi ne može to svirati. Šokirao me, nije mi jasno da je to rekao i da nije svirao kazneni udarac. Ne znam što je kasnije govorio, bio sam ljut i razočaran, nisam ga ni slušao", u nevjerici je nakon utakmice govorio nesuđeni strijelac Tino Sven Ušić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moglo je biti bolje, napadali smo, ali nismo imali sreće i nije nam sviran kazneni udarac. Mislim da nam nitko ne može zamjeriti na želji, Dinamo ima dobru momčad, znali smo da će biti teško i da nas čeka zahtjevna utakmica. Što možemo, motamo se dignuti i pokušati odigrati bolje i uspješnije u sljedećoj utakmici".

Zapravo, nije bilo igrača Hajduka koji nakon susreta nije spomenuo spornu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledali smo snimku odmah nakon utakmice i vidjeli da je jedanaesterac postojao. Nije mi jasno čemu služi pet sudaca na travnjaku, ako ono nisu vidjeli što su ih onda uopće poslali na utakmicu", izjavio je Goran Jozinović za Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo