POTRESI U SPLITU / Hajduk nije istjerao svoje unutarnje demone, ali mogao bi Oreščanina: Burić već čeka!

Sezona je iza ugla, a umjesto pojačanja stižu samo priopćenja

2.7.2019.
19:49
VOYO logo

Trener Hajduka Siniša Oreščanin uskoro će postati bivši, a na klupi će ga naslijediti Damir Burić. Tako glase nove informacije iz Splita nakon što je Oreščanin u svom priopćenju stao iza smijenjenog šefa Akademije Krešimira Gojuna. Nogometna sezona nije ni počela, a vatra se već gasi u Hajduku.

Kako se uopće pripremati kada prvi trener Oreščanin otvorenim pismom kritizira odluke kluba koji je smijenio njegovog prijatelja - šefa omladinske Akademije Krešimira Gojuna. Svi treneri iz Omladinske škole  koje je doveo počeli su napuštati Hajduk. Ostao je Oreščanin sam u koktelu nepovjerenja u kojem će teško biti opstati - iza ugla već kažu čeka Damir Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaos je počeo kada je Gojun javno optužio sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je na sastanku od njega tražio puštanje utakmice Hajduk II - Šibenik. Tu je utakmicu Hajduk pobijedio, dokaza za svoje tvrdnje Gojun nema - i klub mu je uručio otkaz. Tu je pukao Gojunov dugogodišnji prijatelj Oreščanin i izazvao svoje nadređene.

"Ukoliko se nadležni ne slažu s našom nogometnom filozofijom i načinom rada i poštivanja etičkih vrijednosti molimo da nam to kažu i da nam se zahvale na suradnji", kazao je Oreščanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub ne da se nije zahvalio Oreščaninu već je stao iza njega. Trener je pod ugovorom i nije isto dobije li otkaz ili ga da - u pitanju je otpremnina. A nažalost pitanje je - je li ovo sukob sjevera i juga. Gojun koji je ustrojio poljudsku Akademiju, kao i treneri Despotović, Tolić i Oreščanin - profesionalci su iz Zagreba, radili su u Dinamu.

Hajduk koji često vidi vanjskog neprijatelja čini se nije istjerao svoje unutarnje demone. Sezona je iza ugla, a umjesto pojačanja stižu samo priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo