Stigla nova loša vijest za Hajduk

Hajdukovi čelnici najavili su da će tražiti odštetu od Hrvatskog nogometnog saveza jer se njihov nogometaš Mijo Caktaš ozlijedio igrajući za U21 reprezentaciju protiv Lihtenštajna.

20.8.2013.
11:17
VOYO logo

No, od svega toga vrlo vjerojatno neće biti ništa. Takav je odgovor stigao iz HNS-a.

"HNS nikad u povijesti nijednom klubu nije isplatio odštetu zato što se njegov igrač ozlijedio u dresu nacionalne vrste. Ništa drukčiji odgovor dakle ne bi bio da je igrao za A-reprezentaciju", rekao je tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Vladimir Iveta i na pitanje plaća li HNS osiguranje za igrače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne plaća. Kad su izlučni ciklusi u pitanju, to nije praksa."

Tako će neslavno propasti ideja da se Bijeli barem financijski kompenziraju, kad već su ostali bez još jednog ključnog igrača. Prema Iveti, nema koristi niti da se obrate UEFA-i. Niti oni ne plaćaju nadoknade tijekom kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino kad se radi o pripremama i nastupima na završnicama velikih natjecanja, što su svjetsko i europsko prvenstvo, organizator isplaćuje naknadu klubovima sukladno broju njegovih igrača koji su u reprezentaciji. Dakle taj novac daju FIFA ili UEFA, ovisi pod čijim se okriljem igra. Isto tako, osiguranje se za reprezentativce obvezno plaća samo na spomenutim turnirima, na svjetskom i europskom prvenstvu", zaključio je Iveta u razgovoru za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo